Ξεκινά το Bob Theatre Festival στο Bios

«Θέλουμε να ξαναενεργοποιήσουμε την χρησιμότητα του θεάτρου» δηλώνει ο Γιάννης Σαρακατσάνης ένας εκ των πρωτεργατών του Bob Theatre Festival που σηκώνει αυλαία στο Bios.

Ξεκινά το Bob Theatre Festival στο Bios

«Θέλουμε να ξαναενεργοποιήσουμε την χρησιμότητα του θεάτρου» δηλώνει ο Γιάννης Σαρακατσάνης ένας εκ των πρωτεργατών του Bob Theatre Festival που σηκώνει αυλαία στο Bios.

Ξεκινά το Bob Theatre Festival στο Bios - εικόνα 1

Το Bob Theatre Festival ξεκίνησε με στόχο την συγκέντρωση των παραστάσεων της ομάδας Abovo σε ένα θέατρο, στη συνέχεια όμως διεύρυνε το πλαίσιο του και ενέταξε κι άλλες ομάδες στο πρόγραμμα του. Φέτος, το 11ο κατά σειρά Bob Theatre Festival φιλοξενείται στο Bios από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Βασικός στόχος του παραμένει η παρουσίαση των καλύτερων νεανικών παραστάσεων και η αναζήτηση νεοσύστατων ομάδων. Υπάρχει όμως κι ένα νέα στοίχημα που θέτει: την αναζήτηση του χρήσιμου θεάτρου και σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει 12 πρεμιέρες «χρήσιμων» παραγωγών.

Ξεκινά το Bob Theatre Festival στο Bios - εικόνα 2

Ρωτήσαμε το Γιάννη Σαρακατσάνη ποιο είναι το «χρήσιμο θέατρο» κι εκείνος μας απάντησε:
«Χρήσιμο θέατρο είναι εκείνο που την ώρα που το βλέπεις νιώθεις ότι μιλάνε σ’ εσένα! Είναι η παράσταση που σου προκαλεί παράξενα και απροσδόκητα συναισθήματα εκείνη που, παρόλο που κάποια στιγμή τελειώνει, συνεχίζει να παίζεται στο μυαλό σου. Και βγαίνοντας από το θέατρο δεν θέλεις να συζητήσεις ούτε για τη σκηνοθεσία ούτε για τις ερμηνείες. Θέλεις να σκεφτείς! Γιατί η παράσταση σε ταξίδεψε κάπου στα βάθη του μυαλού σου, άνοιξε εκεί ένα παραθυράκι και σου έδειξε κάτι που δεν ήξερες.

Χρήσιμες παραστάσεις υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά η χρησιμότητά τους είναι προσωπική υπόθεση. Δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν ούτε οι αφίσες, ούτε οι κριτικές. Ο μόνος τρόπος είναι να δεις την παράσταση ανοιχτός και διαθέσιμος. Εάν το κάνεις αυτό, τότε η παράσταση θα μπορέσει να σε ταξιδέψει, να σου δώσει ό,τι πιο χρήσιμο έχει και επίσης να σου δείξει και την πραγματική δύναμη του θεάτρου!»

Περισσότερες πληροφορίες

Bob Theatre Festival 2018

  • Φεστιβάλ

Δευτ. 28/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «Κοιμάμαι» των Α. Γιαννάκη, Κ. Πατσιάνη (8 μ.μ.), «Το δαχτυλίδι της μάνας» από το C for Circus (9.15 μ.μ.), «Από Μηχανής Άνθρωπος» από τους Pulse (10 μ.μ.). Τρ. 29/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «PolkaDot21 [The Waiting Room]» από το Matrioska Ensemble (8 μ.μ.), «Ο Μισάνθρωπος» από τους 4Frontal (9.15 μ.μ.), «Μπομπονιέρα ή Πώς έλυσα τα θέματά μου» του Μ. Κανναβού (9.30 μ.μ.). Τετ. 30/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «Αριζόνα» του Β. Σκαρμούτσου (7.30 μ.μ.), «Επιστροφή στην Άγρια Βρύση» από το ΕπιPlay (9.15 μ.μ.), «Δέκα» από το Θέατρο Playback (9.30 μ.μ.). Παρ. 1/6: «Σύγνεφο με Παντελόνια» από τους Εμείς (7 μ.μ.), «Κοιμάμαι» των Α. Γιαννάκη, Κ. Πατσιάνη (8 μ.μ.), «Ο μπάτλερ» από το Splish Splash (8.30 μ.μ.), «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από το Lorem Ipsum (9.30 μ.μ.), «Σπυριδούλα» από το This Famous Tiny Circus (10.30 μ.μ.). Σάβ. 2/6: «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από το Lorem Ipsum (6.30 μ.μ.), « Ραβδί ή λυχνάρι» του Δ. Κωνσταντάρα (7.30 μ.μ.), «Αριζόνα» του Β. Σκαρμούτσου (8 μ.μ.), « Προσεχώς απόδραση» από το Βρες το Δολοφόνο (9.30 μ.μ.). Κυρ. 3/6: διαγωνισμός Scratch Night (6 μ.μ.), «Από Μηχανής Άνθρωπος» από τους Pulse (6.30 μ.μ.), «Salome» από το UnVeil (8 μ.μ.), «Οδύσσειες» από το Κράμα (9.15 μ.μ.), «PolkaDot21 [The Waiting Room]» από το Matrioska Ensemble (10 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.