«Ηλέκτρα» η Λένα Παπαληγούρα αυτό το καλοκαίρι

Ένα πλάσμα βυθισμένο στο πένθος για το φόνο του πατέρα του είναι η «Ηλέκτρα». Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί την ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη με πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα

«Ηλέκτρα» η Λένα Παπαληγούρα αυτό το καλοκαίρι

Ένα πλάσμα βυθισμένο στο πένθος για το φόνο του πατέρα του είναι η «Ηλέκτρα». Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί την ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη με πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα.

«Ηλέκτρα» η Λένα Παπαληγούρα αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 1
Λένα Παπαληγούρα

Για μια ακόμα φορά ο Θέμης Μουμουλίδης καταπιάνεται με την «Ηλέκτρα», την τραγωδία του Ευριπίδη που πραγματεύεται τα πάθη των Ατρειδών. Αυτή τη φορά εμπιστεύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην άξια Λένα Παπαληγούρα, στον Νίκο Κουρή το ρόλο του Ορέστη, στη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου το ρόλο της Κλυταιμνήστρας και στο Χρήστο Χατζηπαναγιώτη το ρόλο του Παιδαγωγού στην καλοκαιρινή παράσταση που θα περιοδεύσει.

Η ενοχή, η εκδίκηση, η μεταμέλεια, ποτίζουν το έργο και τα ηθικά του τίθενται μοιάζουν και σήμερα, είκοσι πέντε αιώνες αργότερα, επίκαιρα και επιτακτικά. Ο Θέμης Μουμουλίδης χαρακτηρίζει το έργο ως ένα λυρικό θρίλερ και ρίχνει μια σύγχρονη ματιά στη σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες την «Ιφιγένεια» και την «Αντιγόνη». Οι δυο πρώτες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Πέτρας στις 25/6 και στι 27/6 στο Κηποθέατρο Παπάγου. Παίζουν ακόμα οι Γιάννης Νταλιάνης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Νίκος Αρβανίτης, Δανάη Επιθυμιάδη, Ελένη Ζαραφίδου κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.