Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Χορευτικά σχήματα από τον κόσμο «πολιορκούν» την πόλη και μας καλούν να λάβουμε μέρος στο τριήμερο πάρτι που στήνει ο Δήμος της Αθήνας.

Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Χορευτικά σχήματα από τον κόσμο «πολιορκούν» την πόλη και μας καλούν να λάβουμε μέρος στο τριήμερο πάρτι που στήνει ο Δήμος της Αθήνας.

Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού - εικόνα 1

Ένα πολυρυθμικό μωσαϊκό απλώνεται στο κέντρο της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29/4) ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO διοργανώνουν ένα τριήμερο γεμάτο χορό (27-29/4). Κατεβείτε στο κέντρο, χειροκροτήστε τις ομάδες που συμμετέχουν και αφεθείτε στη απελευθερωτική δύναμη του χορού παίρνοντας και οι ίδιοι μέρος.

Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 27/4, ώρα 5 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο), με την ημερίδα «Ερμηνεύοντας τον αρχαίο Ελληνικό χορό» στην οποία καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και ερευνητές αναδεικνύουν τα κοινά που μπορεί να έχουν οι παραδοσιακοί χοροί με το χορό της αρχαιότητας. Το Σάββατο 28/4, ώρα 5 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Αγ. Κωνσταντίνου στην Ομόνοια μπορείτε να παρακολουθήσετε μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του «Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Σύλλογο». Σε αφρικάνικους ρυθμούς θα χορέψουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 29/4, ώρα 2 μ.μ. στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου, ενώ από 5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. όσοι λάβουν μέρος στο περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» θα «ξεναγηθείτε» στο Θησείο, στην Αρχαία Αγορά, στην οδό Αδριανού και στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα. Το μεγάλο τριήμερο «πάρτι» θα κορυφωθεί στην Πλατεία Κεραμεικού από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. διάφορα είδη χορού από ελληνικούς παραδοσιακούς και νησιώτικα μέχρι πολυνησιακούς και ευρωπαϊκούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.