Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων

Ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας ανοίγει και πάλι, τη σκηνή του Θεάτρου Εξαρχείων σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων

Ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας ανοίγει και πάλι, τη σκηνή του Θεάτρου Εξαρχείων σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων - εικόνα 1

Από το 2016 έχουμε να δούμε παράσταση στο καλλιτεχνικό σπίτι του Τάκη Βουτέρη και της Αννίτας Δεκαβάλλα. Το Θέατρο Εξαρχείων ανοίγει και πάλι με ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας. Το αυτοβιογραφικό «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του ιρλανδικής καταγωγής Γιουτζίν Ο’ Νιλ, γραμμένο το 1912, πρωτοπαίχτηκε μόλις τρία χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα, το 1956, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ. Ο Αλέξανδρος Κοέν το σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τους βετεράνους του θεάτρου Στέφανο Κυριακίδη (Ταϊρόουν), Αννίτα Δεκαβάλλα (Μαίρη) και τους νεότερους Χάρη Μαυρουδής (Τζέιμι) και Γιώργη Βασιλόπουλο (Έντμοντ). Το σύνδρομο αγάπης-μίσους κυριεύει τα μέλη της οικογένειας Ταϊρόουν που, απογυμνωμένα από συναισθήματα, παλεύουν με τον εαυτό τους και αναμεταξύ τους, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό. Το οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στον αμερικανικό Νότο, ωστόσο οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι ψυχικές παλινωδίες και η φαινομενική ευτυχία των ηρώων, θα μπορούσαν να αφορούν σημερινούς ανθρώπους και πιο κοντινές μας κοινωνίες. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα 27/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Οι προσωπικές σχέσεις των τεσσάρων μελών μιας οικογένειας που, καθώς ο καθένας εγκλωβίζεται στις σκέψεις του, χάνουν σταδιακά τη δυνατότητα επικοινωνίας και οδηγούνται στην αποξένωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.