Ξανανοίγει το «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως!

Γνωστοί επιχειρηματίες από το χώρο του θεάματος αναλαμβάνουν να δώσουν νέα πνοή στο ιστορικό κτίριο «Οικονομίδη».

Ξανανοίγει το «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως!

Γνωστοί επιχειρηματίες από το χώρο του θεάματος αναλαμβάνουν να δώσουν νέα πνοή στο ιστορικό κτίριο «Οικονομίδη», το γνωστό μας «Άλσος», στο Πεδίο του Άρεως.

Ξανανοίγει το «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως! - εικόνα 1

Αν θυμάστε η ανάπλαση των 260 στρεμμάτων του μεγάλου μητροπολιτικού πάρκο της πρωτεύουσας του Πεδίου του Άρεως ξεκίνησε το 2008 με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ αλλά και από εθνικούς πόρους, υπό τις οδηγίες του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη και παραδόθηκε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2010. Δυστυχώς μέσα στην τελευταία οχταετία τα έργα που έγιναν δεν έπιασαν τόπο, το πάρκο δεν απέκτησε την παλιά αίγλη του και σίγουρα δεν είναι ένα πάρκο πρότυπο σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της Αθήνας. Η ενοικίαση του ιστορικού κτιρίου «Οικονομίδη», του γνωστού μας «Άλσους», από την γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών Μαροσούλη είναι ένα πρώτο βήμα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Πεδίον Άρεως προκειμένου να γίνει ξανά ελκυστικό για τους Αθηναίους και να λειτουργήσει ως ένας χώρος αναψυχής, εστίασης και πολιτισμού. Αυτό εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της Περιφέρειας για αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"My Mind Like The Sky" της ‘Ιρις Καραγιάν στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Eνα σόλο προσωπικό και υπαρξιακό σχεδόν ψυχαναλυτικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου μοιράζονται τις πιο παραμυθένιες ιστορίες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Ρεξ.

Μαρία Παπαφωτίου: Αυτό είναι το κορίτσι που υποδύεται την "Κυβέλη" σε νεαρή ηλικία στη σειρά "Φλόγα και Άνεμος"

Το ευρύ κοινό γνώρισε τη Μαρία Παπαφωτίου στην τηλεοπτική σειρά "Φλόγα και Άνεμος", όμως έχει διαγράψει μια πορεία στο θέατρο και ετοιμάζεται για μια νέα παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Γνωρίστε την.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών": Νιότη, επανάσταση, ποίηση και ζωή στη σκηνή του Βρετάνια

Η ταινία-θρύλος "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" αποκτά θεατρική μορφή από τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη και έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Βρετάνια, με τον Άκη Σακελλαρίου στο ρόλο ενός καθηγητή υπέρμαχου της ελευθερίας που μαθαίνει στους μαθητές του να αγαπούν την ποίηση, την τέχνη, τη ζωή και να παλεύουν για τις επιλογές τους.

"Πρώτα ο Θεός" θα δούμε τη νέα παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου

"Στην παράσταση συμμετέχουν 2,654 θεοί, ο άγνωστος θεός, ο από μηχανής θεός και ο θεός της κωμωδίας" μας πληροφορεί ο Χριστόφορος Ζαραλίκος για την ολοκαίνουργια stand up comedy παράσταση "Πρώτα ο Θεός" που έρχεται στο "Τζένη Καρέζη".

"Circo Acquatico Bonaccini": Το μεγάλο ιταλικό τσίρκο έρχεται στην Ελλάδα

Μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στην Ευρώπη, το τσίρκο από την Ιταλία επισκέπτεται τη χώρα μας με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο και θεματοποιημένο από το νερό που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.