Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα

Συγκεντρώσαμε mainstream και εναλλακτικές προτάσεις για την ημέρα των ερωτευμένων. Πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία να μείνετε στο σπίτι...

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα

#1 «Το μεγάλο κρεβάτι», μια επιθεώρηση για τον έρωτα

Η πρεμιέρα στις 14/2 δεν έχει οριστεί τυχαία. Ο Μάνος Βαβαδάκης, η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου και ο Γιάννης Νιάρος, οι καλλιτέχνες που είχαν την ιδέα να στήσουν ένα «Μεγάλο κρεβάτι» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, ξεκινούν τις παραστάσεις της ολοκαίνουργιας παραγωγής ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Και αυτό επειδή πιστεύουν ότι το μόνο που μπορεί να μας κάνει να λησμονήσουμε τη μιζέρια και την αγωνία της καθημερινότητας είναι ο έρωτας. Επιλέγοντας τη φόρμα της αθηναϊκής επιθεώρησης, ο σκηνοθέτης Μάνος Βαβαδάκης συνθέτει το ψηφιδωτό της σύγχρονης Αθήνας και τον ρόλο του έρωτα στη ζωή μας μέσα από σκετς, τραγούδια και σάτιρα. Παίζουν οι Μάνος Βαβαδάκης, Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Κατερίνα Ζησούδη, Άρης Λάσκος, Μαρία Μοσχούρη και Γιάννης Νιάρος. Η παράσταση παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το έργο «Υμπύ Τύραννος» του Αλφρέ Ζαρί.

#2 Ατελέσφοροι έρωτες

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 1

Συγγνώμη, Άγιε Βαλεντίνε, αλλά ο έρωτας δεν έχει πάντα χάπι εντ και μερικές από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν στις σκηνές της πόλης το αποδεικνύουν. Η Οφηλία ερωτεύεται τον «Άμλετ», αλλά μαραίνεται από την αδιαφορία του (Άνεσις). Η Μπλανς Ντιμπουά στο «Τραμ με το όνομα "Πόθος"» (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, φωτό), αν και σκληραγωγημένη από τις ατυχίες και τις απώλειες, ενδίδει στο ατελέσφορο πάθος και η Μέι στο «Fool for love» (Άλμα) ζει τον έρωτα με την πιο αδιαπραγμάτευτη μορφή στο πρόσωπο του ετεροθαλούς αδερφού της. Όσο για τον «Γάμο της Μαρίας Μπράουν» (Οδού Κυκλάδων), η ηρωίδα, έχοντας βιώσει την προδοσία, οδηγείται σε ένα τραγικό τέλος.

#3 Valentine is coming... downtown

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 2

Στο art chic περιβάλλον του «Grecotel Pallas Athena» η ημέρα των ερωτευμένων φέρνει ένα ιδιαίτερο αφροδισιακό δείπνο με ροζέ σαμπάνια, ζωντανή μουσική, προκλητικά πιάτα κι έξτρα μπόνους τη θέα στα φωτισμένα νεοκλασικά της Πλατείας Κοτζιά (€ 55/άτομο). Αν επιλέξετε το πακέτο της διαμονής για δύο (από € 169), θα χαρείτε, εκτός από το δείπνο στα funky δωμάτια, και ρομαντικό πρωινό στο κρεβάτι...

#4 Valentine’s tango στο Νιάρχος

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 3

Μια μεγάλη γιορτή με θέμα τον έρωτα οργανώνει στον Φάρο το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στις 14/2 προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου. Ξεκινώντας με ανοιχτές ομιλίες και συζητήσεις γύρω από την έννοια του έρωτα (5.30 μ.μ.), τη σκυτάλη παίρνουν η live ορχήστρα και ο γεμάτος πάθος ρυθμός του αργεντίνικου τάνγκο (8.30 μ.μ.). Ζευγάρια ξεδιπλώνουν τις χορευτικές τους ικανότητες, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή και στους singles που αναζητούν χορευτικό ταίρι – θυμηθείτε, it takes two to tango!

#5 «Hilton» για Βαλεντίνους

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 4

Μπορεί ο άγιος των ερωτευμένων να γιορτάζει φέτος μεσοβδόμαδα, το «Hilton» όμως στήνει το ιδανικό σκηνικό για ρομαντική απόδραση εντός των τειχών. Ο μπουφές του «Βυζαντινού» φορτώνεται με κάθε λογής γεύσεις που αποπλανούν ουρανίσκους και όχι μόνο (από πικάντικες γαρίδες με αβοκάντο μέχρι μπουτάκια κοτόπουλου με κάρι), ενώ στον μπουφέ των γλυκών ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας σάς περιμένει για να βουτήξετε φράουλες, τρούφες και μακαρόν παρέα με το έτερον ήμισυ. Αν, πάλι, επιλέξετε το «Galaxy» για ένα επίσημο δείπνο με εξαιρετική θέα στην πλανεύτρα νυχτερινή Αθήνα, ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα συμβάλει στη βραδιά με ένα μενού 6 πιάτων που θα κάψει καρδιές και περιλαμβάνει από ταρτάρ τόνου με σος ponzu και αστακοουρά με βελουτέ πατάτας μέχρι μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με πουρέ σελινόριζας. Ιδανικό happy end σε μια τέτοια ημέρα μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (ειδικές τιμές από € 169 με πρωινό) σε συνδυασμό με ένα μασάζ στο ατμοσφαιρικό Hiltonia Spa.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2107281000 ή επισκεφθείτε το www.hiltonathens.gr.

#6 Ρομαντικό πανοραμίκ

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 5

Η θέα από το rooftop του «Wyndham Grand Αthens» κόβει την ανάσα, ο αφρώδης οίνος γεμίζει φυσαλίδες τα ποτήρια και ο σεφ του εστιατορίου «Above» Κώστας Νάνος επιβεβαιώνει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, με πιάτα όπως σολομός με οργανική σαλάτα κινόα, καβουρόσουπα ή ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα και σπανάκι, προτού σας βάλει να επιλέξετε ανάμεσα σε μοσχάρι και μυλοκόπι και σας γλυκάνει με μια σούπα που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτα με φράουλες και φουντούκι (€ 55/άτομο). Το ξενοδοχείο της Πλατείας Καραϊσκάκη, βέβαια, έχει και μια πολύ δελεαστική προσφορά διαμονής για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε δωμάτιο με θέα στην πόλη, με ρομαντικό δείπνο και κοκτέιλ για δύο, πλούσιο πρωινό μπουφέ και χρήση του γυμναστηρίου (από € 180).

#7 Τα τερτίπια του έρωτα

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 6

Κλασική κωμική –άμα τε και ερωτική– όπερα, με όλα τα συνακόλουθα τερτίπια (απιστίες, ζηλοτυπίες κ.λπ.) είναι η «Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ. Το έργο συνδυάζει υπέροχη μουσική αλλά και λεπτό χιούμορ, που στην περίπτωσή μας αποδίδεται από ένα εξαίρετο ερμηνευτικό καστ και ανάλογο μουσικό σύνολο. Μιλάμε για την εκδοχή που έχουν δώσει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ και οι μουσικοί Χρύσα Γρένδα και Γιάννης Τσανακαλώτης, η οποία παίζεται για τέταρτη σεζόν στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

#8 Dinner in love

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 7

Κόκκινες κουρτίνες, μοντέρνοι, κομψοί πολυέλαιοι, όμορφα φωτισμένο μπαρ... Το εστιατόριο «Επτά 7» στο Θησείο είναι ιδανικό σκηνικό για ρομαντικό τετ-α-τετ και για τις 14/2 έχει ετοιμάσει ένα ξελογιαστικό μενού (€ 55/άτομο). Πιάτα όπως το ριζότο παντζαριού με γαρίδες, η σαλάτα mesclun με φράουλες και φρούτα του δάσους, η μοσχαρίσια ταλιάτα από Black Angus –ή εναλλακτικά λαβράκι ψητό με αλμυρίκια– και μια μπάρα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα φραμπουάζ θα δίνουν το γευστικό τόνο, με τη φωνή της Αφροδίτης Χατζημηνά να σας ταξιδεύει με επιλογές από το σύγχρονο και το έντεχνο ρεπερτόριο.

#9 Hommage a l’Amour

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 8

Γνωστά αλλά και άγνωστα αναγεννησιακά τραγούδια, πάνω στην αιώνια θεματική του έρωτα, μας παρουσιάζει σε ένα σχετικό αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής (14/2) το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Το «Hommage a l’Amour», με τραγούδια από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες και Αγγλία, αναδεικνύει την ερωτική μουσική φιλολογία μέσα από πρώιμα μουσικά εθνικά στιλ που ερμηνεύουν οι τραγουδίστριες Ελένη Ευθυμίου, Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, Δέσποινα Παναγιώτου, Θεανώ Παπαδάκη, Όλγα Παπακωνσταντίνου και Αλεξάνδρα Πλέσσια και οι μουσικοί Αθανασία Τέλιου (βιόλα ντα γκάμπα, βιέλα), Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο, όργανο) και Δηµήτρης Κούντουρας (μουσική διεύθυνση, φλάουτο με ράμφος).

#10 Η αγάπη περνάει από το σέικερ

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 9

Για να ξεφύγουμε από την πεπατημένη, επιλέγουμε έξοδο για δύο σε μπαρ με θέα θάλασσα που έχουν δημιουργήσει εμπνευσμένα κοκτέιλ ειδικά για την ημέρα. Στην μπάρα του «Βlends» στη Γλυφάδα και του «Μοοrings» στη Βουλιαγμένη η βραβευμένη bar lady Μυρσίνη Σπανέλη προσθέτει τις κατάλληλες σαγηνευτικές δόσεις στο σέικερ και σερβίρει δύο ερωτεύσιμα κοκτέιλ. Το Chic Drop ενώνει το τζιν με το γοητευτικό λικέρ λίτσι, το γλυκό σιρόπι ζάχαρης και την παιχνιδιάρα σαμπάνια. Πρόκειται για μια ζωηρή και νόστιμη σανγκρία, που ολοκληρώνεται με κόκκινα φρούτα του δάσους και θέτει τις βάσεις για ένα ρομαντικό ξεκίνημα. Για τη συνέχεια «χτυπάμε» κόκκινο με ένα kinky κι εξωτικό Daiquiri: λευκό ρούμι, ανανάς, φρέσκο λάιμ, σέλερι bitters και μυστικές σέξι πινελιές σε ένα κοκτέιλ που μπορεί να γίνει classic.

#11 Έρωτας x 3 στον Νέο Κόσμο

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 10

Διακτινιστείτε στο χρόνο και ζήστε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου έναν από τους πιο τραγικούς έρωτες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, εκείνον του Ορφέα και της Ευρυδίκης, που δεν ξεθωριάζει ούτε στον Άδη, στην ομώνυμη παράσταση του Δημήτρη Μπογδάνου. Στο ίδιο θέατρο ζει και η ερωτευμένη «Βοσκοπούλα» της ομάδας Elephas tiliensis, που ανεβάζει την κρητική ποιμενική τραγωδία του 17ου αιώνα ως γκόθικ παραμύθι. Την ερωτική σχέση δύο μοναχικών ανθρώπων αφηγείται το «Ηeisenberg» του Σάιμον Στίβενς, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, και μας δείχνει πως για χάρη του έρωτα αξίζει να μάθεις τη γλώσσα του άλλου.

#12 Valentine’s day με τον Δάκη

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 11

Με τη ζεστή φωνή και τα αγαπημένα τραγούδια του Δάκη κι ένα πληθωρικό, μεσογειακών αποχρώσεων μενού έρχεται ο Άγιος Βαλεντίνος στο εστιατόριο «Τhe Parliament» του «Athens Plaza» στο Σύνταγμα. Η κουζίνα μάς επιφυλάσσει, μεταξύ άλλων, σούπα κολοκύθας με καραβιδόψιχα, ρολάκια γλώσσας στον ατμό με καραβίδα, φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα άγριων μανιταριών και πατατούλες αλλά κι ένα γλυκό του Διονύση Αλέρτα, συνοδεία μιας φιάλης house wine για δύο (€ 80/άτομο).

#13 Οι 50 πιο kinky αποχρώσεις του γκρι

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 12

Η τριλογία των ερωτικών και άκρως φετιχιστικών περιπετειών της Αναστάζια (Ντακότα Τζόνσον) και του Κρίστιαν (Τζέιμι Ντόρναν) φτάνει στο τέλος με τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση». Οι τίτλοι τέλους πέφτουν για το παθιασμένο ζευγάρι, το οποίο απολαμβάνει ζωή χαρισάμενη μέχρι τη στιγμή που επικίνδυνα άτομα από το παρελθόν επανεμφανίζονται, ζητώντας εκδίκηση και απειλώντας τη ζωή τους.

#14 Cycladic love

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 13

Σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές εμπνέονται από τις συλλογές και τις εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, 2107228321-3) και δημιουργούν κεραμικά, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα δώρα ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων. Στο πωλητήριο του μουσείου ξεχωρίσαμε τα σημειωματάρια με τη λέξη «Love», το αποκλειστικά σχεδιασμένο για το μουσείο κερί Cycladic Light από τη Waks καθώς και κοσμήματα και μανικετόκουμπα με κυκλαδικές μορφές.

#15 Ένα τραγούδι για το πάθος

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 14

Ο έρωτας και τα πάθη έρχονται στο φως με χορό και τραγούδι σε τρεις μεγάλες παραγωγές. Στις «Γοργόνες και Μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη μια «Καμαρούλα μια σταλιά» φτάνει για να χωρέσει την αγάπη (Μπρόντγουαιη), στο «Grease» των Τζιμ Τζέικομπς και Γουόρεν Κέιζι ο παλμός των νιάτων ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη («PassPort Κεραμεικός»), ενώ στο «Cabaret» (φωτό) των Τζο Μάστεροφ, Τζον Κάντερ και Φρεντ Εμπ ακόμη και στις πιο δύσκολες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες η καρδιά δεν σταματά να χτυπά στο όνομα του έρωτα (Παλλάς).

#16 Απόδραση για δύο

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 15

Τι θα λέγατε να ξεκλέβατε λίγο χρόνο και με τις ευλογίες του προστάτη των ερωτευμένων να περνούσατε την Τετάρτη 14/2 στο «Divani»; Τόσο στο «Divani Caravel» στο κέντρο (δίκλινο superior € 170) όσο και στο «Divani Apollon Palace & Thalasso» (φωτό) στην αθηναϊκή ριβιέρα (επίσης € 170 σε δίκλινο superior), όπου θα χαρείτε και υδρομασάζ στην πισίνα θαλασσοθεραπείας του spa, χαμάμ και σάουνα, θα σας υποδεχτούν με αφρώδη οίνο και σοκολατάκια, πρωινό στο δωμάτιο και δυνατότητα για late check out.

#17 Sweet Valentine

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 16

Επειδή ο έρωτας θέλει το γλυκό του, στο «GB Corner» της «Μεγάλης Βρεταννίας» θα βρούμε το γλυκό «Tarte Hawaii a la rose» για δύο άτομα, που ετοίμασε ειδικά για την ημέρα ο Γάλλος καταξιωμένος chef patissier Arnaud Larher, ενώ στο «Le Votre Pirée» (Κουντουριώτου 166, Πειραιάς) θα φτιάξουν τούρτες σε σχήμα καρδιάς, με πρωτότυπη γέμιση από λίτσι και βατόμουρο κι επικάλυψη ζαχαρόπαστας με καρδούλες σε λευκό και κόκκινο χρώμα.

#18 Μουσικές για Βαλεντίνους

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 17

Η Valentine’s Day στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» χρωματίζεται με το κατεξοχήν ερωτικό μουσικό/χορευτικό ιδίωμα του τάνγκο μέσα από τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, που διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης, με το γνωστό Quinteto Tangarto. στο τραγούδι η Ελένη Πέτα. Μία ημέρα πιο πριν (13/2), στο «El Convento del Arte», θα συναντήσουμε τον Μέμο Μπεγνή στο γνωστό του πρόγραμμα «Lasciatemi cantare», που από τη φύση του είναι καθαρά ερωτικό. Μέσα από τα κλασικά ιταλικά τραγούδια βρίσκουν δρόμο να περάσουν και άλλα ιδιαίτερα κομμάτια, με το συναίσθημα να ξεχειλίζει. Για μια καλή προετοιμασία όμως υπάρχει και η προβολή της γοητευτικής κωμικής όπερας του Ντονιτσέτι «Το ελιξίριο του έρωτα», σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής (10/2).

#19 Έρωτας στη σκηνή για όλα τα γούστα

Οι πιο ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσετε τον Βαλεντίνο στην Αθήνα - εικόνα 18

Για μία από τις πιο παλιές... παρενέργειες του έρωτα, την απιστία, μιλάει το «Ψέμα» στο Μικρό Παλλάς, ενώ αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της σχέσης τους έρχονται οι ήρωες στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (Μεταξουργείο, φωτό) και στη «Λυσσασμένη γάτα» (Θησείον). Άλλες φορές, πάλι, η πραγμάτωση μιας ερωτικής φαντασίωσης γίνεται με έναν τρόπο αυτοσκοπός και αυτό θα το διαπιστώσετε παρακολουθώντας το «Μια πορνογραφική σχέση» (Από Μηχανής) ή ακόμη και το «Masturdating» (Art Factory)!

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα κλειστοφοβικό έργο, όπου ευυπόληπτοι κι ευκατάστατοι πολίτες γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς.

«La belle Helene»

  • Όπερα

Η ξεκαρδιστική οπερέτα του Όφενμπαχ «Ωραία Ελένη», σε μια παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει και γιορτάζει τον πέμπτο χρόνο επιτυχίας της. Η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Αδάμ.

Grease

  • Μιούζικαλ

Έρωτες, αντιζηλίες αλλά και νεανική ζωντάνια στο feelgood μιούζικαλ με άρωμα από τα ’50s

Cabaret

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Βερολίνο, 1930: κατά την ανάδυση του ναζισμού ένα υπόγειο καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Σαγήνη, έρωτας κι εκκεντρικότητα σε μια υπερπαραγωγή με τους πρωτότυπους στίχους της Αφρ. Μάνου.

Fool for Love

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Αμερικανός συγγραφέας δημιουργεί ένα έργο για το αδιέξοδο των ανθρώπινων σχέσεων, με φόντο έναν καταδικασμένο έρωτα.

Μια πορνογραφική σχέση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας άντρας και μια γυναίκα επιχειρούν να ανασυνθέσουν την ιστορία τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και τελικά έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα

Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Ένα δυνατό έργο με θέμα την ιστορία της Γερμανίας αμέσως μετά την ήττα του ναζισμού, κατά την περίοδο του «οικονομικού θαύματος».

Το ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στους δύο τρίτος δεν χωρά... Κι ένα μικρο-μεγάλο ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

Άμλετ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Η παράσταση επιστρέφει ανανεωμένη, σε νέο χώρο, και μας μεταφέρει στο σαιξπηρικό βασίλειο της Δανίας, όπου οι ήρωες και τα πάθη τους έρχονται στο σήμερα μέσα από τη διαχρονική θεματική του μεγάλου συγγραφέα.

Λυσσασμένη γάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 115 '

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ο έρωτας και οι συγκρούσεις σε μια πλούσια αγροικία του αμερικανικού Νότου.

«Lasciatemi cantare»

  • Μουσικές του κόσμου

Αγαπημένες μελωδίες, κλασικά αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια, τα οποία ερμηνεύει ο Μέμος Μπεγνής, μεταμορφώνουν τη σκηνή σε μια «Bella Italia»

Γοργόνες και μάγκες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Με μια μεγάλη πρωταγωνιστική ομάδα και τον Γ. Πλούταρχο να ερμηνεύει ζωντανά τα τραγούδια του Μ. Πλέσσα, αποκτά θεατρική μορφή μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές των ’60s

Heisenberg

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Μια διεισδυτική ματιά στις σχέσεις μέσα από την τυχαία συνάντηση δύο ετεροκλήτων χαρακτήρων

Ορφέας και Ευρυδίκη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 65 '

Μια ποιητική αφήγηση για τα «μέχρι θανάτου» όρια του έρωτα, βασισμένη στην ιστορία αγάπης του γνωστότερου ζευγαριού της μυθολογίας.

Η βοσκοπούλα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Εμπνευσμένο από κρητικό ποιμενικό ειδύλλιο του 16ου αιώνα αλλά και από μια αληθινή ιστορία του σήμερα, αποκλύπτει τη δύναμη και την απολυτότητα της αγάπης.

«La belle Helene»

  • Όπερα

Η ξεκαρδιστική οπερέτα του Όφενμπαχ «Ωραία Ελένη», σε μια παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά. Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα

Το τραμ με το όνομα «Πόθος»

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Ένα δυνατό ανσάμπλ ερμηνεύει τους ψυχικά διαταραγμένους ήρωες που παλεύουν με τους φόβους και τους πόθους τους στον αμερικανικό νότο.

«Hommage a l’amour»

  • Κλασική μουσική

Ερωτικά τραγούδια της Αναγέννησης από τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία. Έργα των Guillaume Dufay, Jacques Arcadelt, Henry VIII, Francesco de Laudis με το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών

«Το ελιξίριο του έρωτα»

  • Live Αναμετάδοση

Η υπέροχη όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Σκηνοθετεί ο Bartlett Sher και διευθύνει ο Domingo Hindoyan

«Tango in Love»

  • Μουσικές του κόσμου

Μια βραδιά αργεντίνικου tango που υμνεί τον έρωτα, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και το Quinteto Tangarto. Τραγουδά η Ελένη Πέτα και διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης

Το μεγάλο κρεβάτι

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα ψηφιδωτό της σύγχρονης Αθήνας με σκετς και τραγούδια και στο επίκεντρο ο έρωτας.

Άμλετ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Η παράσταση επικεντρώνεται στη δύναμη της σαιξπηρικής ιστορίας που πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία και την ηθική και την κατεβάζει με άνεση στην πλατεία σε μια πολύ εύρυθμη σκηνική εκδοχή.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.