Δείτε μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις της Comédie- Française

Ποιος θεατρόφιλος δεν θα ήθελε να δει παραστάσεις του πρώτου εθνικού θεάτρου της Γαλλίας; Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας δίνει την ευκαιρία.

Δείτε μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις της Comédie- Française

Ποιος θεατρόφιλος δεν θα ήθελε να δει παραστάσεις του πρώτου εθνικού θεάτρου της Γαλλίας; Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας δίνει την ευκαιρία.

Δείτε μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις της Comédie- Française - εικόνα 1

Η πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου «Η Comédie-Française στην οθόνη» είναι νέα και έχει ήδη βρει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές. Οι προβολές μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων του ιστορικού θεάτρου με έδρα το Παρίσι ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους, προσελκύουν πολύ κόσμο και έτσι το Ινστιτούτο διοργανώνει και σχολικές προβολές τα πρωινά. Την Παρασκευή 26/1, ώρα 7.30 μ.μ. θα προβληθεί η τρυφερή ιστορία του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία του Ντενίς Πονταλιντές. Διαβάζουμε στο σημείωμα του Γαλλικού Ινστιτούτου: «Η σκηνοθεσία αναδεικνύει τον ονειρικό χαρακτήρα της ιστορίας, οξύνει τη μαγευτική διάσταση του έργου, προσφέροντας στον θεατή γοητευτικές εικόνες που θυμίζουν τη λάμψη παλαιών παραστάσεων με σκηνικούς μηχανισμούς». Το 2018 θα πραγματοποιηθούν προβολές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τα εισιτήρια για την προβολή της Παρασκευής είναι € 8 (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας club IFG: € 4). Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.ifa.gr/el/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Sexy laundry

Απολαυστικοί και συγκινητικοί είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουϊζίδου σε αυτή τη γλυκόπικρη κωμωδία για τις σχέσεις, όπου ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
07/12/2023

Πρεμιέρες: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 7 έως 13 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

Ο Ανδρέας Πασπάτης αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο εχθρό της κωμωδίας (δεν είναι αυτός που νομίζετε)

Ο stand-up κωμικός, με αφορμή την παράστασή του "Σόλο" στο Άβατον, αποκαλύπτει στο ''α" πώς μπήκε μέσα του το μικρόβιο της κωμωδίας και τι τελετουργικό ακολουθεί πριν ανέβει στη σκηνή, ενώ κάνει και μια relatable εξομολόγηση off the record.

Το "The Humans" συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και προσθέτει επιπλέον εορταστικές παραστάσεις

Γραμμένη με ένα φρέσκο μείγμα ντοκιμαντερίστικου νατουραλισμού και θεατρικής τόλμης, η τραγικωμωδία του Στίβεν Καράμ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, αποτυπώνει την ουσία της ανθρώπινης κατάστασης με ακρίβεια, συμπόνια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

"Εύθραυστον": Ένας μονόλογος προς τη Φρίντα Κάλο στον Πολυχώρο Vault

Ένα έργο στο οποίο η συγγραφέας και ερμηνεύτρια Αγγελική Τσαμπάζη απευθύνεται σε μια γυναίκα σύμβολο, με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.

"Φακντ-απ": Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας παράστασης του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" είναι εδώ

Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα της νέας παράστασης του Τάσου Ιορδανίδη για τη Gen Z, που σκηνοθετεί η Θάλεια Ματικά, με τον Διονύση Παπανδρέου και την Αφροδίτη Λιάντου στους ρόλους δύο νέων σε ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικών νοσημάτων.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Σεβάς Χανούμ" του Κωνσταντίνου Ρήγου στο θέατρο Σημείο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επαναπροσέγγισε και επανασύστησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη θρυλική τραγουδίστρια, με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ στον ομώνυμο ρόλο.