Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση

Ξεχωρίσαμε ηθοποιούς που δεν πρωταγωνιστούν στις παραστάσεις που είδαμε, αλλά με την δυνατή ερμηνευτική παρουσία τους ξεχωρίζουν...

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση

Το θέατρο είναι ομαδικό άθλημα και για να σκοράρεις στην καρδιά των θεατών πρέπει οι συμπαίκτες να συνεργάζονται άψογα. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικούς από τους ηθοποιούς που δεν πρωταγωνιστούν στις παραστάσεις που είδαμε, αλλά με τη δυνατή ερμηνευτική παρουσία τους σίγουρα ξεχωρίζουν...

Γιώργος Κωνσταντίνου- Tσάρλι Τσάπλιν

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 1

Στο βραβευμένο έργο του Ντανιέλ Κολά «Tσάρλι Τσάπλιν», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Ακροπόλ σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια με τον ταλαντούχο Θανάση Τσαλταμπάση να υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο, ο έμπειρος Γιώργος Κωνσταντίνου είναι αυτός που κλέβει την παράσταση. Ο ηθοποιός ερμηνεύει τον αρχηγό του FBI, Χούβερ που κάνει δύσκολη τη ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν, όταν καταφεύγει στην Αμερική και γίνεται διάσημος. Ο Κωνσταντίνου με τη μεστή και ισορροπημένη σκηνική του παρουσία κερδίζει επάξια το χειροκρότημα και την προσοχή μας.

Βασίλης Παλαιολόγος -Fool for love

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 2

Στα ελάχιστα τετραγωνικά ενός εξαθλιωμένου δωματίου μοτέλ, όπου διαδραματίζεται το «Fool for love» του Σαμ Σέπαρντ το οποίο σκηνοθετεί ο Γιώργος Οικονόμου στο Θέατρο Άλμα, οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης φτάνουν στα άκρα. Ο Βασίλης Παλαιολόγος στον άχαρο ρόλο του ενδιάμεσου ανάμεσα στο ζευγάρι Μέι (Τζένη Θεωνά) και Έντι (Γιωργή Τσαμπουράκη) είναι εξαιρετικός. Από τα πρώτα λεπτά που εμφανίζεται στη σκηνή, με τις εκφράσεις και το βλέμμα του καταφέρνει να κερδίσει το κοινό.

Βίλμα Τσακίρη- Φιλουμένα

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 3

Η Ελένη Ράντου έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με την «Φιλουμένα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Αυτή τη φορά η ηθοποιός και θιασάρχης ερμηνεύει την αγαπημένη της ηρωίδα στο θεατρικό της σπίτι, στο Διάνα. Από τον δεκατριμελή θίασο ξεχωρίζει η μπριόζα Βίλμα Τσακίρη που με την αμεσότητα και τη γνήσια κωμική της φλέβα μεταμορφώνεται σε μια ξεχωριστή Ροζαλία Σολιμέντο. Μια ερμηνεία σπαρακτική μέσα στην κωμικότητά της...

Ιάσονας Παπαματθαίου- Άμλετ

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 4

Το πιο δημοφιλές έργο του Σαίξπηρ ανεβαίνει σε μια ατμοσφαιρική εκδοχή που σκηνοθέτησε ο Λεβάν Τσουλάτζε στο Άνεσις. Ο Ιάσονας Παπαματθαίου χαρίζει στην παράσταση έναν καλοδουλεμένο Οράτιο που σε πείθει απόλυτα για την πίστη και την αγάπη του στον βασανισμένο του φίλο.

Θέμης Πάνου – Αγριόπαπια

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 5

Ένα εμπνευσμένο ανέβασμα από τον Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος πέτυχε και πάλι διάνα στο casting του. Ο σπουδαίος Θέμης Πάνου κλέβει τα βλέμματα των θεατών της «Αγριόπαπιας» στο ρόλο του Βέρλε. Απόλυτα πειστικός και εκρηκτικός στις σκηνές του με τον γιο του Γκρέγκερς (Γιάννο Περλέγκα), ο βραβευμένος ηθοποιός ξέρει πώς να αναδείξει τις σκοτεινές πτυχές ενός ρόλου.

Νικολέτα Κοτσαηλίδου- Μαντάμ Σουσού

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 6

Στην εμβληματική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στο Θέατρο Παλλάς παρακολουθούμε την Νικολέτα Κοτσαηλίδου σε τρεις διαφορετικούς ρόλους, με την ηθοποιό να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Τόσο ως ερωμένη του Μηνά Καντακουζηνού (Άλκη Κούρκουλου) όσο και ως εκκεντρική καθηγήτρια γαλλικών της Μαντάμ Σουσού (Δήμητρα Παπαδοπούλου) είναι απολαυστική. Ακόμα και στο πέρασμά της, ως Νίτσα του Μπύθουλα αφήνει το στίγμα της στη σκηνή.

Γιάννης Στόλλας- Οι γαμπροί της Ευτυχίας

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 7

Ο Γιάννης Μπέζος κατάφερε να μεταφέρει μοναδικά στη σκηνή του θεάτρου Προσκήνιο, την αγαπημένη κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Ο ίδιος μαζί με την Δάφνη Λαμπρόγιαννη, αγνώριστη στην παράσταση, είναι τα δύο αδέρφια της ιστορίας, που με τις ερμηνείες τους χαρίζουν άπλετο γέλιο στην πλατεία. Από τους υπόλοιπους του θιάσου ξεχωρίσαμε τον Γιάννη Στόλλα, στο ρόλο του υποψήφιου γαμπρού Κλεομένη, που από θύμα γίνεται θύτης. Ο ηθοποιός χτίζει εξαιρετικά ένα χαρακτήρα με ακραίες μεταπτώσεις, ενώ είναι πραγματικά απολαυστικός στη σκηνή που χορεύει με την Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Πάνος Σταθακόπουλος– Παράξενο Ζευγάρι

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 8

Ερμηνεύει έναν αφελή αστυνομικό που προσπαθεί να το παίξει Σέρκολ Χολμς, αλλά τελικά πετάει αφοπλιστικά ανόητες και ξεκαρδιστικές ατάκες. Ο λόγος για τον Πάνο Σταθακόπουλο που στο έργο του Νιλ Σάιμον που σκηνοθέτησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι το όργανο της τάξεως σε μια ξεκαρδιστική θεατρική αντροπαρέα (Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου).

Γιώργος Συμεωνίδης- Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν

Ηθοποιοί σε β’ ρόλους που κλέβουν την παράσταση - εικόνα 9

Ο Γιώργος Σκεύας μεταφέρει την κινηματογραφική επιτυχία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «O Γάμος της Μαρίας Μπράουν» και ένας εκλεκτός θίασος (Λένα Παπαληγούρα Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης και Νίκος Γεωργάκης) δίνει "σάρκα και οστά" σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εκδοχή της ιστορίας. Πέρα από την Λένα Παπαληγούρα που πρωταγωνιστεί ως Μαρία Μπράουν, ο Γιώργος Συμεωνίδης που ερμηνεύει τον αμερικάνο στρατιωτικό, Μπιλ, είναι αυτός που ξεχωρίζει με την ερμηνευτική παρουσία του σε αυτό το παράτολμο φασμπεντερικό εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.