Από Μηχανής Θέατρο: Νέα καλλιτεχνική σελίδα για το θέατρο της οδού Ακαδήμου

Το θέατρο της οδού Ακαδήμου αλλάζει καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο για τη νέα σεζόν.

Από Μηχανής Θέατρο: Νέα καλλιτεχνική σελίδα για το θέατρο της οδού Ακαδήμου

Ο πεζόδρομος της Ακαδήμου στο Μεταξουργείο γέμισε από θεατρικά πηγαδάκια που το μεσημέρι της Δευτέρας, έδωσαν ραντεβού μπροστά από τον αριθμό 13, για να κάνουν ποδαρικό στο ανακαινισμένο Από Μηχανής Θέατρο που για τα επόμενα δώδεκα χρόνια θα λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μυλωνά και της Άννας Ελεφάντη.

Η μυρωδιά από τη φρεσκοβαμμένη μπογιά και οι τεχνικοί που διόρθωναν τις τελευταίες λεπτομέρειες, στον ανακατασκευασμένο χώρο, όπου πλέον θα λειτουργούν παράλληλα δύο σκηνές, λόγω της εξαιρετικής ηχομόνωσης, ήταν η πρώτη αίσθηση που καλωσόριζε στον χώρο τους δημοσιογράφους και τους συντελεστές των φετινών παραστάσεων στην πρώτη παρουσίαση του πολλά υποσχόμενου προγράμματος. Στις δύο σκηνές θα φιλοξενηθούν συνολικά 25 παραγωγές, δημιουργώντας έτσι ένα ρεπερτόριο φρέσκο, πλουραλιστικό και ανοιχτό σε προκλήσεις.

Η Άννα Ελεφάντη δήλωσε πως «Με τον Δημήτρη (Μυλωνά) είχαμε πάντα στο μυαλό μας να βρούμε μια στέγη. Το Από Μηχανής ήρθε και μας βρήκε ή το βρήκαμε εμείς.. Θα δείξει η ιστορία».Ο Δημήτρης Μυλωνάς θυμήθηκε, πως σ’ αυτό τον χώρο πριν δέκα χρόνια, ξεκίνησαν με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με τον Στάθη Λιβαθινό και «είναι σαν να γυρίζουμε». Στο πλάι των δύο καλλιτεχνικών διευθυντών, οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές του θεάτρου ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ασπασία Κράλλη, που συνεργαστούν και καλλιτεχνικά με το θέατρο.

Στα εγκαίνια αυτής της προσπάθειας η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει δίνει το στίγμα της με 7 δικές της παραγωγές αλλά ανοίγεται και σε πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες.
Έτσι για τη φετινή σεζόν οι σκηνοθέτες που θα συνεργαστούν με τον χώρο είναι οι: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Χρήστος Βαλαβανίδης, Esther Andre Gonzalez, Γιάννης Καλαβριανός, Όλια Λαζαρίδου, Alessandra Maioletti, Σωτήρης Μεντζέλος, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Θέμης Μουμουλίδης, Δημήτρης Μυλωνάς, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Παλούμπης, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μάνος Παπαδάς, Θανάσης Σαράντος, Χρήστος Σουγάρης, Γκάυ Στεφάνου, Δημήτρης Τσιάμης, Βαλάντης Φράγκος, Ταξιάρχης Χάνος, Νίκος Χατζόπουλος.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Από Μηχανής Θέατρο θα φιλοξενήσει και μια παράσταση για παιδιά. Στα προσεχή σχέδια είναι τον ερχόμενο Ιούνιο η διοργάνωση της Θεατρικής πλατφόρμας 2018 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κούφαλη, ένα φεστιβάλ με στόχο τη δημιουργία μιας φιλόξενης πλατφόρμας πάνω στην τέχνη του θεάτρου.

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις παραστάσεις του θεάτρου:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.