Βετεράνοι και ενζενί γίνονται ζευγάρια στη σκηνή!

Δύο αγαπημένα έργα φέρνουν στη σκηνή τη σύμπραξη της νεότερης με την παλιότερη γενιά ηθοποιών.

Βετεράνοι και ενζενί γίνονται ζευγάρια στη σκηνή!
Βετεράνοι και ενζενί γίνονται ζευγάρια στη σκηνή! - εικόνα 1

Η «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ και το «Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χαρόουρερ κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβρη στο θέατρο Olvio (13/10) και στο θέατρο Άλμα (18/10) αντίστοιχα.

Η «Ολεάννα» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά σε μετάφραση-σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη με τον Δημήτρη Πετρόπουλο στον ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και την νεαρή Ντάνη Γιαννακοπούλου να ερμηνεύει την φοιτήτρια, που του δυσκολεύει τη ζωή.

Βετεράνοι και ενζενί γίνονται ζευγάρια στη σκηνή! - εικόνα 2

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου, απόφοιτη της δραματικής σχολής του θεάτρου Τέχνης, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση με την ερμηνεία της στον «Άγριο Σπόρο» καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει και μια υποψηφιότητα στα περσινά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη». Το 2014 την είχαμε δει και στην κωμωδία του Θόρντον Ουάιλντερ «Ντόλλυ, η προξενήτρα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική σειρά «Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουντζίδη.

Στην «Ολεάννα» του βραβευμένου με Πούλιτζερ αμερικανού συγγραφέα, οι δύο τους έρχονται σε σφοδρή αντιπαράθεση μέσα στο δημοκρατικό και ελεύθερο χώρο ενός πανεπιστημίου. Στο έργο εμπεριέχονται όλες οι σύγχρονες συγκρούσεις: των δύο φύλων, των τάξεων, των γενεών και τελικά ο θεατής σ’ όποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκει δυσκολεύεται πολύ να πάρει θέση. Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος ο Μάμετ για το έργο του: "Όποιον και να πιστέψετε, θα κάνετε λάθος"

Ο Γιώργος Κιμούλης που φέτος θα πρωταγωνιστήσει και στην παράσταση «Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Εθνικό Θέατρο, ενώ θα σκηνοθετεί και το «Χορό του Θανάτου» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο Μεταξουργείο θα ξεκινήσει τη θεατρική του σεζόν με το έργο του Ντέιβιντ Χάροουερ και την νεαρή Αλεξάνδρα Ταβουλάρη στο πλευρό του.

Οι δύο τους θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν μια παλιά ιστορία δεκαπέντε χρόνια μετά. Όταν εκείνη θα επιστρέψει για να διαλευκάνει έναν παράξενο ερωτικό δεσμό που είχε μαζί του, όταν ήταν μόλις δώδεκα ετών και εκείνος σαράντα δύο. Ένας έρωτας ταμπού, απαγορευμένος που πλήγωσε και τους δύο. Μια ιστορία αγάπης, κοινωνικής κακοποίησης και πόνου. Δυο άνθρωποι που ζήσανε κάτι υπέροχο και φρικαλέο ταυτόχρονα.

Η νεαρή Αλεξάνδρα Ταβουλάρη πρωταγωνιστούσε πέρσι στο έργο της Σουηδής συγγραφέως Anna Maria Nygren «Θα πεθάνω αν πεθάνεις» σε σκηνοθεσία της Ελένης Πέγκα.

Και τα δύο έργα έχουν παιχθεί με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Το τελευταίο ανέβασμα της «Ολεάννας» ήταν το 2013 στο θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότης με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου στους ομώνυμους ρόλους. Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη σεζόν, ενώ παρουσιάστηκε με επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη. Το «Μαυροπούλι» το είδαμε, μόλις πέρσι στη Β’ σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας –που μάλιστα παιζόταν για δεύτερη σεζόν αφού η πρεμιέρα του έγινε στο θέατρο Σημείο (2016)- σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη με τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τη Βιργινία Ταμπαροπούλου στους ρόλου του Ρέυ και της Ούνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.