Το Θέατρο Τέχνης στο Φεστιβάλ Βιβλίου

Βρείτε αντίγραφα τριών κολάζ δια χειρός Καρόλου Κουν, φωτογραφίες και συλλεκτικά αντικείμενα στο περίπτερο του Θέατρο Τέχνης στο 46o Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Το Θέατρο Τέχνης στο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» άνοιξε τα αρχεία του και με ένα μέρος από το πολύτιμο υλικό που διαθέτει έχει επανδρώσει το περίπτερο, το οποίο εγκατέστησε στο ετήσιο Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου. Είναι η πρώτη φορά που το Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» συμμετέχει στην έκθεση και η πρωτοβουλία αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα τους θεατρόφιλους καθώς θα μπορούν να βρουν και να αγοράσουν προγράμματα και αφίσες από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα και όχι μόνο... Τα περισσότερα αντικείμενα στο χώρο αποτελούν σπάνια, αντίγραφα των τριών κολάζ που είχε φτιάξει ο Κάρολος Κουν τη δεκαετία του 1960, με φωτογραφίες από τις παραστάσεις που είχε σκηνοθετήσει, και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα. Μάλιστα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με κεντρικό αφιέρωμα στο τρίπτυχο «Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος», το Σάββατο 9/9, 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ η εκδήλωση «Θέατρο Τέχνης - Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια» με προσκεκλημένους ομιλητές τους: Θόδωρο Γράμψα, Γιάννη Δούμο, Νάνση Τουμπακάρη, Αλέξη Σταμάτη, Γιάννη Τσίρο, Αυγερινό Φραγκούλη, Ανδρέα Φλουράκη, Γιάννη Χρυσούλης κ.ά, των οποίων έργα παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης από το 1987 και μετά.

Το Θέατρο Τέχνης στο Φεστιβάλ Βιβλίου - εικόνα 1

Ένας από τους ιστορικούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς της χώρας το Θέατρο Τέχνης ιδρύθηκε το 1942 από τον Κάρολο Κουν και χάρη σ' εκείνον το ελληνικό κοινό γνώρισε τους μεγάλους ξένους και σύγχρονους συγγραφείς όπως τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Μπέρτολντ Μπρεχτ, κ.ά. Μέσα από την πορεία του ανέδειξε πολλούς νέους Έλληνες συγγραφείς με προβληματισμούς, ευαισθησίες και αναζητήσεις ανάλογες με αυτές του σύγχρονου παγκόσμιου θεάτρου, χωρίς όμως να χάσουν την ιθαγένειά τους, ούτε να αποξενωθούν από τη φυσική τους κληρονομιά και παράδοση. Μετά το θάνατο του ιδρυτή του, το Θέατρο Τέχνης συνεχίζει να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκφραστικότητα της γλώσσας της σιωπής στην παράσταση "Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ" στο Olvio

Μια από τις πιο ιδιαίτερες, γοητευτικές και απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων ετών επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Olvio.

"Κανονική δουλειά": O Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει με την τρίτη του σόλο παράσταση

Κείμενα για τη δουλειά, κουβέντα με τον κόσμο, ευτράπελα σε δημόσιες υπηρεσίες και μουσική κωμωδία.

"Κάποιος να με προσέχει": Για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου

Με μια ισχυρή τριανδρία: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Μάριζας, Πήτερ Ραντλ, ανεβάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας το "Κάποιος να με προσέχει" του Φράνκ Μακ Γκίνες η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.