Μιχαλακόπουλος-Φέρτης: Δύο μεγάλοι ηθοποιοί επιστρέφουν σε ξεχωριστούς ρόλους

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γίνεται... παλαιοπώλης ενώ ο Γιάννη Φέρτης θα είναι ένας από τους «Ήρωες». Δείτε που θα τους απολαύσουμε φέτος. 

Μιχαλακόπουλος-Φέρτης: Δύο μεγάλοι ηθοποιοί επιστρέφουν σε ξεχωριστούς ρόλους

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γίνεται παλαιοπώλης

Δεν κυριολεκτώ. Αναφέρομαι στον ρόλο του Γκρέγκορι Σόλομον ενός από τους τέσσερις πρωταγωνιστές, τον οποίο επωμίζεται ο Γιώργος Μιχαλακόπουλο, στο «Τίμημα». Ο Άρθουρ Μίλερ στήνει μια άνιση μάχη ανάμεσα σε δυο μέτωπα και ο ρόλος του παλαιοπώλη Σόλομον είναι καταλυτικός στη συνάντηση των αδελφών Φραντς (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σαπουντζής). Οι δυο άντρες συναντιούνται στο εγκαταλειμμένο σπίτι, που φιλοξενεί τα έπιπλα της πατρικής περιουσίας αλλά και το φάντασμα του εύπορου πατέρα που έχασε την περιουσία του στην οικονομική κρίση του 1930. Το σπίτι προορίζεται για κατεδάφιση και κάτω από τη στέγη του θα δούμε τους δυο τους να συγκρούονται για μια τελευταία φορά, παρουσία του παλαιοπώλη και της στερημένης συζύγου του ενός εκ των δυο (Ρένια Λουιζίδου). Τα ανθρωποκεντρικά έργα του σημαντικότατου αμερικανού συγγραφέα πατάνε τη γροθιά στο μαχαίρι και αυτό που πιστεύουμε οτι θα καταδείξει η σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακόπουλου δεν είναι μόνο η υπαρξιακή ανησυχία αλλά η ανάγκη για μια καλύτερη κοινωνία… μέσα από τη συντριβή. Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Ιλίσια από τις 5/10.

Ήρωας ο Γιάννης Φέρτης

Μιχαλακόπουλος-Φέρτης: Δύο μεγάλοι ηθοποιοί επιστρέφουν σε ξεχωριστούς ρόλους - εικόνα 1

Πέρυσι ήταν ένα ευγενικό γεροντοπαλίκαρο στο «Από τη σιωπή στην άνοιξη» και φέτος είναι ένας από τους «Ήρωες» ο Γιάννης Φέρτης. Μαζί με τον Δημήτρη Πιατά και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη υποδύονται τρείς γκρινιάρηδες βετεράνους στρατιωτικούς που ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Εκτοξεύουν υπονοούμενα, σχολιάζουν, διασκεδάζουν την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο, εξομολογούνται και κυρίως διεκδικούν μερίδιο σ’ αυτό που κάνει τον άνθρωπο να νιώθει ζωντανός…στο όνειρο. Θέλουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια. Η συγκινητική κωμωδία του Τζέραλντ Σιμπλέυρας που μετέφρασε η Μαριάννα Τόλη και σκηνοθετεί ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς «μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν». Η παράσταση θα παιχτεί στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από 15/12.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.