Έργο του Σάιμον Στίβενς θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Δέκα χρόνια μετά το «Μotortown» ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος επιστρέφει στον Σάιμον Στήβενς και σκηνοθετεί το «Heisenberg» με ένα πρωταγωνιστικό ντουέτο έκπληξη.

Έργο του Σάιμον Στίβενς θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Πιστεύετε στη μοίρα; Ο λιγομίλητος Άλεξ, ένας μοναχικός άνδρας ιρλανδικής καταγωγής είναι από εκείνους τους τύπους που πενθούν την πρώτη τους αγάπη για πάντα…Κάτι συμβαίνει στη ζωή του όταν γνωρίζει μια πληθωρική Αμερικάνα, τη Τζόρτζι με την οποία έχουν τριάντα χρόνια διαφορά. Υπάρχει συναίσθημα αλλά δεν πρόκειται για μια τυπική ερωτική ιστορία. Ο 46χρονος Σάιμον Στίβενς δείχνει στα έργα του αυτά που υπερβαίνουν τη δυνατότητα του βλέμματος στον αμετάβλητο κόσμο μας και με το «Heisenberg», που θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος χωράει τη μοναξιά στο κάδρο της σκηνής. Το έργο ανέβηκε off-Broadway το 2015, στο Broadway το 2016, τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να παίζεται στο West End του Λονδίνου και αμέσως μετά, στις 3/11 θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με πρωταγωνιστές τον Περικλή Μουστάκη και την Κόρα Καρβούνη.

Έργο του Σάιμον Στίβενς θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος - εικόνα 1

Σήμα κατατεθέν του 46χρονου Σάιμον Στίβενς είναι η καθηλωτικά διεισδυτική ματιά και η ένταση που πλημμυρίζει την πλοκή των έργων του. Με το έργο του «Μotortown» γιόρτασε, το 2007, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος τα 10 Χρόνια Θέατρο του Νέου Κόσμου και φέτος, που γιορτάζει την εικοσαετία επιλέγει να σκηνοθετήσει και πάλι έργο του έξυπνου, στοχαστικού και επιτυχημένου Στίβενς, από τους πλέον αναγνωρισμένους σύγχρονους Βρετανούς θεατρικούς συγγραφείς. Τυχαίο; Ίσως όχι. Το 2007 που μαινόταν ο πόλεμος στο Ιράκ η παράσταση του «Μotortown» έφερε τον τρόμο του πολέμου στο σπίτι μας. Ήταν μια προκλητική απάντηση σε όσα συνέβαιναν βάζοντας φωτιά στη σκηνή και στις σκέψεις μας με πρωταγωνιστή τον Ντάνι, έναν μάλλον αρνητικό ήρωα που επέστρεψε από το πεδίο της μάχης. Το 2017 δεν μας βρήκε βέβαια χωρίς πόλεμο, όμως η πολυσύνθετη κοινωνική οργάνωση λειτουργεί ως πολεμική μηχανή με ποικίλους τρόπους. Στο «Heisenberg» εμπνέεται από αυτήν και μιλά για πραγματικούς ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.