Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα»

«Μάλιστα Κύριε!», «Προδοσία» «Το Ψέμα»… Αυτά είναι μόνο τρία από τα δώδεκα έργα που ετοιμάζουν για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 τα Αθηναϊκά Θέατρα. Ποιος παίζει που;

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα»

«Μάλιστα Κύριε!», «Προδοσία» «Το Ψέμα»… Αυτά είναι μόνο τρία από τα δώδεκα έργα που ετοιμάζουν για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 τα Αθηναϊκά Θέατρα. Ποιος παίζει που;

Αλίκη

Το θέατρο Αλίκη γεμίζει με τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα τον Οκτώβριο (από 14/10). Ο σκηνοθέτης της παράστασης, «Μάλιστα Κύριε!...», Πέτρος Ζούλιας μεταφέρει στη σκηνή τη ζωή του αυτοδημιούργητου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο της κόρης του. Η Βίκυ Σταυροπούλου μετά την καλοκαιρινή της περιοδεία με την παράσταση «Για όνομα...» ετοιμάζεται να υποδυθεί τη γυναίκα του Ζαμπέτα, Αργυρώ, σ’ αυτή τη μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τους Τάσο Χαλκιά, Λευτέρη Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκη Πατέλη και Κωνσταντίνο Κακούρη. Συμμετέχει ένας μεγάλος θίασος νέων ηθοποιών, χορευτών και μια 8μελής ορχήστρα που ερμηνεύει τη μουσική ζωντανά.

Μικρό Παλλάς

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 1
«Το Ψέμα»

Τρία έργα θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο αδελφάκι του Παλλάς. Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μυρτώ Αλικάκη και ο Κωνσταντίνος Κάππας αφού ολοκληρώσουν την περιοδεία τους με «Το Ψέμα» θα επιστρέψουν στο Μικρό Παλλάς για 2η χρονιά (από 11/10). Το έργο του Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ είναι μια σύγχρονη κωμωδία που μιλά για το γάμο, την απιστία και τα ζωτικά ψεύδη που απαιτούνται για τη συντήρησή τους.

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 2
«Προδοσία»

Τον Νοέμβριο στη σκηνή του Μικρού Παλλάς θα δούμε την «Προδοσία», ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νομπελίστα συγγραφέα Χάρολν Πίντερ σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, που ταυτόχρονα ερμηνεύει στο «Δείπνο ηλιθίων» στο Κάππα έναν κυνικό και σνομπ εκδότη, εδώ «παίζει» με την απιστία. Το έργο παρακολουθεί τη δεκαετή διαδρομή της ερωτικής σχέσης ενός άντρα με τη σύζυγο του καλύτερου του φίλου. Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Κατερίνα Παπαδάκη.

Με φόρα έρχεται στη σκηνή τον Νοέμβριο και ο Σίλας Σεραφείμ για να μας αφηγηθεί την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους – Αλλιώς» (από 3/11). Ο stand-up comedian ανατρέπει με κωμικό τρόπο όλα όσα νομίζαμε για την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Ο ίδιος δηλώνει: «Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Η μόνη προϋπόθεση είναι η αλήθεια των γεγονότων».

«Δημήτρης Χορν»

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 3
«Αύγουστος»

Sold out ήταν τον περασμένο χειμώνα ο «Αύγουστος» κι όσοι δεν προλάβατε να τον δείτε έχετε μια ευκαιρία ακόμα (από 4/10). Η Θέμις Μπαζάκα, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Βίκυ Βολιώτη, η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μάνος Βακούσης, η Μαρία Κατσιαδάκη, ο Νίκος Αλεξίου, ο Θύμιος Κούκιος, ο Κώστας Ανταλόπουλος, Αουρόρα Μαριόν και η Αλίκη Κακολύρη θα είναι όλοι εκεί, για να σκιαγραφήσουν το πορτρέτο της βαθιά δυσλειτουργικής οικογένειας όπως παρουσιάζεται στο έργο του Τρέισι Λετς. Την επιτυχημένη παράσταση σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 4
«Στέλλα Βιολάντη»

Μέσα στον Οκτώβρη θα ξεκινήσει στο «Δημήτρης Χορν» και, η «Στέλλα Βιολάντη» (από 9/10) του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα. Αν θυμάστε την είχε ανεβάσει τον περασμένο Δεκέμβρη στο Χώρα. Ο σκηνοθέτης, σταθερός συνεργάτης του Σταμάτη Φασουλή σε πολλές παραστάσεις, ανακαλύπτει τη διαχρονική δυναμική της κλασικής ιστορίας και σαράντα χρόνια μετά την τελευταία παράσταση (1977) την ανεβάζει χωρίς ηθογραφικούς περιορισμούς. Τον ομώνυμο ρόλο που έχουν σφραγίσει με τις ερμηνείες τους η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, η Ελένη Παπαδάκη κ.ά., κρατά η Ευγενία Δημητροπούλου. Μαζί της παίζουν οι Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ηλίας Λάτσης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου και Αθηνά Σακαλή.

Σε ένα μονόλογο θα δούμε την Μαρίνα Καλογήρου υπό τη σκηνοθετική οπτική του Δημήτρη Μυλωνά. «Το γαργαλητό ή Ο χορός του θυμού» ο αφοπλιστικός μονόλογος των Αndrea Bescond & Eric Metayer παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (από Νοέμβριο) και η υπόθεσή του περιστρέφεται γύρω από την παράξενη ιστορία της Οντέτ. Μίας νεαρής χορεύτριας που 15 χρόνια πριν, έχασε την παιδική της ηλικία από τα «γαργαλητά» ενός οικογενειακού φίλου.

Αποθήκη

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 5
«7 χρόνια»

«7 χρόνια» θα πρέπει να πάει φυλακή ένας από τους τέσσερις φίλους και συνεργάτες του έργου που ανεβάζει ο Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλος με πρωταγωνιστές τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τον Ορφέα Αυγουστίδη, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και τον Γιώργο Χριστοδούλου. Η παράσταση είναι βασισμένη στην ισπανική ταινία «7 años» που εξιστορεί την ιστορία μας απάτης (από 11/10).

Αυθεντική λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων που ανατέμνει το μετεμφυλιακό τραύμα είναι το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη. Ο Δημήτρης Λάλος πρώτο σκηνοθέτησε το έργο το 2015 και τώρα επιστρέφει με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τους ρόλους των δυο φτωχοδιάβολων ταβλαδόρων αναλαμβάνουν οι έγχρωμοι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανος Μουαγκιέ (από 16/10).

Εμπορικόν

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 6
«Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

«Το εμβληματικό έργο 'Ήταν όλοι τους παιδιά μου’ δικαιώνεται σε αυτήν την παράσταση-πρότυπο μοντέρνου και σκεπτόμενου αστικού θεάτρου» γράφαμε πέρυσι για τη σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ. Χαιρόμαστε που η παράσταση επαναλαμβάνεται με το ίσιο καστ (από 11/10). Το ηθικό τέλμα του καπιταλισμού αναγορεύεται σε υπαρξιακό τέλμα και ο ρεαλισμός σε τραγωδία, με τους Δημήτρη Καταλειφό, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Κώστα Βασαρδάνη επικεφαλής ενός αξιοπρόσεκτου θιάσου (Γιώργος Βουρδαμής, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας και Ιωάννα Πιατά).

Τον Φεβρουάριο την σκυτάλη παίρνει στο Εμπορικόν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και σκηνοθετεί τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου στο «Skylight» του Ντέιβιντ Χέαρ. Το έργο έχει βραβευτεί με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε ως το καλύτερο έργο της χρονιάς (1996) και σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian πρόκειται για ένα έργο «όπου η πολιτική και το πάθος είναι τόσο στενά συνυφασμένα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει…».

Λαμπέτη

Μια κηδεία, δύο πτώματα και τρία εκατομμύρια ευρώ κάνουν τους Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρη Γρηγορόπουλο, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Σπύρο Κυριάκο, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Μαρία Φιλίππου να μπλέξουν σε μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης που σατιρίζει την ελληνική οικογένεια. Το «Βάφ’τα μαύρα», η σπαρταριστή κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα επαναλαμβάνεται για 2η χρονιά (από 5/10).

Νέα έργα και επιτυχημένες επαναλήψεις θα δούμε από τα «Αθηναϊκά Θέατρα» - εικόνα 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/09/2022

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.

Αφοπλιστική "Μήδεια" η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί στο Ηρώδειο

Σε μια μελετημένη δουλειά συνόλου παρουσιάζουν την τελευταία παράσταση της "Μήδειας", ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Μαξίμου.

Οι εκρηκτικοί "Παίχτες" σαρώνουν για δεύτερη σεζόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός η sold out παράσταση του Γιώργου Κουτλή με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Μάριος Ποντίκας: Δίνοντας φωνή στο τραύμα της νεότερης Ελλάδας

Εν αναμονή και του νέου ανεβάσματος του έργου του "Γάμος" από το θέατρο Επί Κολωνώ, αποχαιρετούμε τον συγγραφέα που έφυγε πρόσφατα, αφήνοντας μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.

"Κάτι λείπει": Ένας μονόλογος για την ανθρώπινη συνθήκη στο Θέατρο Φούρνος

Το θεατρικό παρουσιάζει με απλά μέσα μια σκληρή αλλά κατά βάθος αισιόδοξη οπτική της ζωής.