Στην Επίδαυρο με πούλμαν (και με τα παιδιά μας μαζί)

Ξεχάστε τα έξοδα βενζίνης και φύγετε για Επίδαυρο με το πιο θεατρόφιλο πούλμαν του φεστιβάλ. Τί θα κάνετε τα παιδιά; Θα τα πάρετε μαζί για να κάνουν δημιουργική απασχόληση με εξειδικευμένους θεατροπαιδαγωγούς όση ώρα εσείς παρακολουθείτε αρχαίο δράμα!

Στην Επίδαυρο με πούλμαν (και με τα παιδιά μας μαζί)

Ξεχάστε τα έξοδα βενζίνης και φύγετε για Επίδαυρο με το πιο θεατρόφιλο πούλμαν του φεστιβάλ, το οποίο σας επιστρέφει στην Αθήνα, το ίδιο βράδυ, με κόστος 15€ για τους ενήλικες και 2€ για παιδιά μέχρι 10 ετών (πληροφορίες: 2103255352). Τί θα κάνουν τα παιδιά την ώρα της παράστασης; Δημιουργική απασχόληση με εξειδικευμένους θεατροπαιδαγωγούς: χειροτεχνίες και εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και δημιουργική κίνηση (για ηλικίες 4-12 ετών, με κόστος 5€/παιδί, δήλωση συμμετοχής στο creativechildren@greekfestival.gr). Προσοχή: οι δύο εξαιρετικές πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ισχύουν μόνο για αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο 4 & 5/8 και, αντίστοιχα, για τις παραστάσεις «Μήδεια» (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου) και «Προμηθέας Δεσμώτης/Ικέτιδες» (Μικρή Επίδαυρος), καθώς επίσης για τις 19/8 και για την τελετή λήξης «Εδώ είν’ αλώνι για χορό!…» (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου). Η δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση αφορά επίσης και την παράσταση της «Άλκηστης» (4 & 5/8), όπου, επειδή η παραγωγή είναι του Εθνικού θεάτρου, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και επιστροφής των θεατών με το πούλμαν του ίδιου του Εθνικού (16€/άτομο με την αγορά εισιτηρίου στο Άνω Διάζωμα και 26€/άτομο στο Κάτω Διάζωμα, πληροφορίες από 2105288178, -179).

Στη δημιουργική απασχόληση, για άνεργους και πολύτεκνους κηδεμόνες, τα δύο παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με ένα εισιτήριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Άλκηστη

  • Τραγωδία

Γραμμένη το 438 π.Χ., είναι ένα τολμηρό σχόλιο για την έννοια του ηγέτη αλλά και για το θεσμό του γάμου. Η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει τη συνύπαρξη των δύο κόσμων του έργου, του ρεαλισμού και της ποίησης, του πικρού σαρκαστικού χιούμορ και της αγωνίας του ανθρώπου μπροστά στο θάνατο.

Μήδεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα από τον κλασικό μύθο αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα.

Κύκλωπας

  • Σατυρικό Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο μέσα από τη γυναικεία φύση.

Προμηθέας Δεσμώτης, Ικέτιδες

  • Σκηνική Σύνθεση

Ο ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του Αισχύλου σε μια παράσταση μινιμαλιστικής φόρμας.

Πέρσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο χορός, ερμηνεύονται με τρόπο που αποκαλύπτει τη μουσική υφή του έργου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ταξιδέψτε με το Εθνικό Θέατρο" στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μια νέα έκθεση του Εθνικού σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταργεί κάθε είδους σύνορα μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.