«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μαέστρος ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, σκηνοθέτις η σοπράνο Τζένη Δριβάλα, είναι οι δύο από τους βασικούς συντελεστές μιας θερινής κωμωδίας που είναι, μαζί, και όπερα!

«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μήπως η ακρόαση είναι η μεγαλύτερη κόλαση που μπορεί να ζήσει ένας καλλιτέχνης;! Λυρική κωμωδία με υπόθεση μεταφυσικά αστεία είναι το έργο «Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» που έγραψε η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και περιοδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα, στη σκηνοθεσία της σοπράνο Τζένης Δριβάλα, με τις ίδιες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και …μαέστρο τον Άκη Σακελλαρίου. Συμπρωταγωνιστούν οι σοπράνο Σοφία Μητροπούλου και Ειρήνη Κώνστα, ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και οι βαρύτονοι Αλέξανδρος Γάβαρης, Armando Puklavec.

Η υπόθεση πάει ως εξής: Τέσσερις διάσημοι λυρικοί βρίσκονται σε ένα είδος καθαρτηρίου μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, ύστερα από ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα. Ο «δημιουργός» δεν έχει αποφασίσει το πού θα τους στείλει και έχει δώσει εντολή να... περάσουν από ακρόαση. Τότε, όμως, ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο και τα μίση, τα πάθη και οι ζήλιες κάνουν τους αοιδούς με τις παραδείσιες φωνές να συμπεριφέρονται εντελώς …κολασμένα!

Σταθμοί στην Αττική: Θέατρο Παπάγου (31/8), Θέατρο Πέτρας (3/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο

  • Κωμωδία

Τέσσερις λυρικοί καλλιτέχνες φτάνουν σε ένα θέατρο, όπου ο μαέστρος τους ενημερώνει ότι έχουν πεθάνει σε δυστύχημα και βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση αναμονής, μεταξύ Παράδεισου και Κόλασης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/10/2022

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.