«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μαέστρος ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, σκηνοθέτις η σοπράνο Τζένη Δριβάλα, είναι οι δύο από τους βασικούς συντελεστές μιας θερινής κωμωδίας που είναι, μαζί, και όπερα!

«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μήπως η ακρόαση είναι η μεγαλύτερη κόλαση που μπορεί να ζήσει ένας καλλιτέχνης;! Λυρική κωμωδία με υπόθεση μεταφυσικά αστεία είναι το έργο «Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» που έγραψε η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και περιοδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα, στη σκηνοθεσία της σοπράνο Τζένης Δριβάλα, με τις ίδιες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και …μαέστρο τον Άκη Σακελλαρίου. Συμπρωταγωνιστούν οι σοπράνο Σοφία Μητροπούλου και Ειρήνη Κώνστα, ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και οι βαρύτονοι Αλέξανδρος Γάβαρης, Armando Puklavec.

Η υπόθεση πάει ως εξής: Τέσσερις διάσημοι λυρικοί βρίσκονται σε ένα είδος καθαρτηρίου μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, ύστερα από ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα. Ο «δημιουργός» δεν έχει αποφασίσει το πού θα τους στείλει και έχει δώσει εντολή να... περάσουν από ακρόαση. Τότε, όμως, ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο και τα μίση, τα πάθη και οι ζήλιες κάνουν τους αοιδούς με τις παραδείσιες φωνές να συμπεριφέρονται εντελώς …κολασμένα!

Σταθμοί στην Αττική: Θέατρο Παπάγου (31/8), Θέατρο Πέτρας (3/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο

  • Κωμωδία

Τέσσερις λυρικοί καλλιτέχνες φτάνουν σε ένα θέατρο, όπου ο μαέστρος τους ενημερώνει ότι έχουν πεθάνει σε δυστύχημα και βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση αναμονής, μεταξύ Παράδεισου και Κόλασης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.