75 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης μπροστά στα μάτια μας

«75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα» τιτλοφορείται η έκθεση που ξεκινά την 1η Ιουνίου με σπάνια αντικείμενα του ιστορικού θεάτρου.

75 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης μπροστά στα μάτια μας

Έχετε δει το εξώφυλλο από το πρώτο ανέβασμα του έργου «Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Τέχνης; Αριστούργημα! Θέλετε να παρατηρήσετε τα «ανατολίτικα» κοστούμια των «Περσών» του Αισχύλου που σχεδίασε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση που ανέβασε το 1965 ο Κάρολος Κουν ή κάποια από τα σκηνικά αντικείμενα που κρατούσαν οι ηθοποιοί στους περίφημους «Όρνιθες»; Κοστούμια και καπέλα, αξεσουάρ και τμήματα του σκηνικού, αντικείμενα, συλλεκτικά προγράμματα και σπάνιες αφίσες αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες από το 1942 μέχρι σήμερα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό στη ξεχωριστή έκθεση που συνδιοργανώνουν η Εθνική Ασφαλιστική και το Θέατρο Τέχνης στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.

Στην ουσία παρουσιάζονται 75 αντικείμενα, με ιστορική, καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, φιλοτεχνημένα δε από τους σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυση του το 1942 από τον Κάρολο Κουν έως σήμερα. Στόχος της έκθεσης, εκτός των άλλων, είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου 2017.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερα στο ΣΤΟart Χώρος Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής Στοά Κοραή. Διάρκεια έκθεσης: Από 1 Ιουνίου έως 27 Ιουλίου 2017 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.