Η "Piaf!" ξανά κοντά μας!

Η παράσταση “Piaf! The Show” που απολαύσαμε πέρυσι το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, επανέρχεται με μια εκτενέστερη tour. Οι προπωλήσεις άρχισαν.

Η "Piaf!" ξανά κοντά μας!

Με ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές η παράσταση PIAF! THE SHOW συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ, είναι δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, ενώ τον ρόλο της Εντιθ Πιαφ ερμηνεύει η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Η "Piaf!" ξανά κοντά μας! - εικόνα 1

Το «Piaf! The Show» είναι εμπνευσμένο από την οσκαρική ταινία «La Vie en Rose» κι έχει χαιρετιστεί ως ένα πολύ αξιόλογο κονσέρτο, ένα ρομαντικό και νοσταλγικό πανόραμα της δισκογραφίας της Πιαφ, με εξαίσιες ερμηνείες των αγαπημένων μελωδιών που εκείνη έκανε διάσημες: από το «Padam» και το «Hymne a l’amour» μέχρι το «La vie en rose». Μια τετραμελής μπάντα (πιάνο, ακορντεόν, κρουστά, ξυλόφωνο και διπλό μπάσο ) και μια σειρά από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού εποχής, με το Παρίσι και τα μνημεία-σύμβολά του στο επίκεντρο, συνοδεύουν την Καρέρ, σε σκηνοθεσία Ζιλ Μαρσαλά. Δίχως να είναι μιούζικαλ ή βιογραφικό δράμα μετά μουσικής ή έστω συναυλία που εμπεριέχει πρόζα, το συγκεκριμένο κονσέρτο κάνει το δικό του φλερτ με τη θεατρικότητα και τη διαδραστικότητα. Όπως σημειώνει ο μουσικοκριτικός Τζον Λιούις της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας «Guardian» μετά την παρουσίαση του «Piaf! The Show» στον ξακουστό λονδρέζικο πολυχώρο Barbican: «Στο δεύτερο μέρος η Καρέρ ερμηνεύει την Πιαφ σαν μια βαμπ διψασμένη για έρωτα, η οποία τριγυρίζει ανάμεσα στο κοινό, αρπάζοντας άντρες θεατές από τη θέση τους για να τη χορέψουν ή ακόμη και παραμερίζοντας τις κυρίες για να καθίσει η ίδια δίπλα στους συνοδούς τους».

Περισσότερες πληροφορίες

«Piaf! The Show»

  • Μουσική παράσταση

Η ζωή της θρυλικής ερμηνεύτριας στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ γι’ αυτή! Δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, με την Ann Carrere στον ομώνυμο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.