Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Τερζόπουλος και Χιλλ στην Documenta 14

Από τα λιγοστά ελληνικά θέατρα που συμμετέχουν στη διεθνή οργάνωση, το Άττις του Θόδωρου Τερζόπουλου παρουσιάζει απόψε, Κυριακή 18 Ιουνίου την περφόρμανς "Ιοκάστη post mortem" στο πλαίσιο της Documenta 14.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Τερζόπουλος και Χιλλ στην Documenta 14

Από τα λιγοστά ελληνικά θέατρα που συμμετέχουν στη διεθνή οργάνωση, το Άττις του Θόδωρου Τερζόπουλου παρουσιάζει για τρεις μόνο βραδιές την περφόρμανς "Ιοκάστη post mortem" στο πλαίσιο της Documenta 14.

Τερζόπουλος και Χιλλ στην Documenta 14 - εικόνα 1

Μονόλογος ποιητικός και μετα-δραματικός, γραμμένος από τον Γιάννη Κοντραφούρη (1968-2007), το έργο "Ιοκάστη" που είδαμε στο θέατρο Άττις προ πενταετίας, ανεβαίνει, στο πλαίσιο της Documenta 14 σε νέα εκδοχή, υπό τον τίτλο "Ιοκάστη post mortem", πάντα σε σκηνοθεσία και σκηνική εγκατάσταση Θεόδωρου Τερζόπουλου, με τον ίδιο παρόντα επί σκηνής να συνοδεύει τη μοναδική Σοφία Χιλλ. Η τελευταία βυθίζεται σε μια ιδιότυπη εικαστική εγκατάσταση, ένα στρώμα-κουκούλι, που συμβολίζει την άνομη συνεύρεση της Ιοκάστης με τον γιο της Οιδίποδα, ενώ ο σκηνοθέτης τη συντροφεύει επί σκηνής τραγουδώντας της μοιρολόγια και… σπάζοντας πιάτα! Όλα αυτά στο Θέατρο Άττις, σε μια παράδοξη περφόρμανς με αφορμή το κύκνειο άσμα του πρόωρα χαμένου ποιητή, συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη, έναν στοχασμό πάνω στον ανθρώπινο πόνο, που εξερευνά τα όρια του λόγου και τα απογυμνωμένα κατάλοιπα του νοήματος.

Τερζόπουλος και Χιλλ στην Documenta 14 - εικόνα 2
Τερζόπουλος και Χιλλ στην Documenta 14 - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Ιοκάστη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 50 '

Ο παραληρηματικός μονόλογος, με επιρροές από τον Σοφοκλή και τον Χάινερ Μίλερ, αφορά τη μητέρα και σύζυγο του Οιδίποδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Κώστας Γάκης γράφει για τον δικό του "Κατά Φαντασίαν Ασθενή"

Ο Μολιέρος, ο Λουδοβίκος και ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" φέρνουν στην σκηνή του "Κατερίνα Βασιλάκου" το "φάρμακο του γέλιου". Ο Κώστας Γάκης μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για τη διασκευή του κλασικού έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/01/2022

Το επιτυχημένο "Μινόρε" μεταφέρεται σε νέο θέατρο

Στη σκηνή του Ιλίσια θα συνεχίσει τις παραστάσεις της η sold out παράσταση, που βασίστηκε στην τηλεοπτική σειρά "Το Μινόρε της αυγής".

Updated | Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.