Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται

Καινούργια, απροσδόκητα πράγματα περιμένουμε από τους νέους καλλιτέχνες. Η Ελένη Μιχαηλίδου δεν πιστεύει στις μαγικές συνταγές αλλά στην έμπνευση και το μεράκι, που η ίδια διαθέτει. Ποια είναι και τι γυρεύει στη Νέα Υόρκη;

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται

Καινούργια, απροσδόκητα πράγματα περιμένουμε από τους νέους καλλιτέχνες. Η Ελένη Μιχαηλίδου δεν πιστεύει στις μαγικές συνταγές αλλά στην έμπνευση και το μεράκι, που η ίδια διαθέτει. Ποια είναι και τι γυρεύει στη Νέα Υόρκη;

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται - εικόνα 1

Σπούδασα στο Ναύπλιο, στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ολοκλήρωσα τις σπουδές στις παραστατικές τέχνες κι ιδιαίτερα στην υποκριτική στην Πράγα, στην Ακαδημία θεάτρου του πανεπιστημίου DAMU. Τα τελευταία δυο χρόνια ζω στην Αθήνα , και εργάζομαι στο θέατρο Πορεία με το Δημήτρη Τάρλοου.

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο, ως ηθοποιός, ήταν η συμμετοχή μου στην παράσταση "Persona Atlas" σε σκηνοθεσία Ida Kat Balslev, πριν δυο χρόνια στην Πράγα. Ήταν δυνατή γιατί μοιράστηκα τη δουλειά αυτή με άλλους τέσσερις ηθοποιούς διαφορετικής εθνικότητας, με μόνο κοινό γνώμονα το πάθος μας για το θέατρο. Ως βοηθός σκηνοθέτη, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω, την συνάντηση που είχα πριν ένα χρόνο με τον Οσκάρας Κορσουνόβας στην παράσταση "Μιράντα", στο θέατρο Πορεία.

Αισθάνθηκα αγωνία…
Όμως θα έλεγα ότι κυρίως αισθάνομαι προσμονή για αυτά που επιθυμώ να κάνω και λιγότερο…αγωνία.

Η φιλοσοφία μου είναι
να ακολουθείς το ένστικτο σου. Και αν χάνεσαι κάπου στην διαδρομή, να έχεις το θάρρος να τολμάς.

Στην παράσταση "My silence has ended"
βασισμένη στην "Πιο Δυνατή" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ υποδύομαι την Αμέλια, την ερωμένη, η οποία έχει αποφασίσει να σπάσει την σιωπή της και να εκφράσει έναν ανθρώπινο λόγο για τον έρωτα, σε αντίθεση με το έργο του Στρίντμπεργκ όπου παραμένει σιωπηλή και «κατηγορούμενη».

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται - εικόνα 2

Δημιούργησα την παράσταση αυτή μαζί με τη ζωγράφο Κυβέλη Ζώη γιατί είχαμε και οι δυο την ανάγκη να πειραματιστούμε σε μια ενδιάμεση πλατφόρμα, σε μία πλατφόρμα μεταξύ ζωγραφικής και σκηνικής πράξης. Δίνοντας έτσι ζωγραφικό χαρακτήρα και στον υποκριτή. Αλλά παράλληλα έτσι δίνεται η δυνατότητα ώστε ένας πίνακας να αποκτά χρονική διάσταση στον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 24 Μαρτίου, στο SVA theatre, στη Νέα Υόρκη.

Τα επόμενα σχέδια μου…"θέατρα και σκηνικά και η μοίρα μου πάντα να νικά".(Γ. Σεφέρης. "Οι θεατρίνοι").

Στην Ελλάδα με απογοητεύει
η συνεχής χρήση του μέλλοντα και η αποφυγή του ενεστώτα. Ωστόσο ο τόπος αυτός με τροφοδοτεί με μια εσωτερική ζωτική ενέργεια . Μοιραζόμαστε όλοι μας και κάτι κοινό, τη γλώσσα μας, που είναι σπουδαία..

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι,
αυτό θα ήταν κάθε μορφής ρατσισμός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/08/2022

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Aίας

Ο Αργύρης Ξάφης γοητεύτηκε βαθιά από το έργο και το δραματικό και ιδεολογικό βάρος που φέρει ο κεντρικός ήρωας, προχωρώντας σε επιλογές που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε –συχνότερα– δεν δικαιώνονται επί σκηνής.