Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται

Καινούργια, απροσδόκητα πράγματα περιμένουμε από τους νέους καλλιτέχνες. Η Ελένη Μιχαηλίδου δεν πιστεύει στις μαγικές συνταγές αλλά στην έμπνευση και το μεράκι, που η ίδια διαθέτει. Ποια είναι και τι γυρεύει στη Νέα Υόρκη;

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται

Καινούργια, απροσδόκητα πράγματα περιμένουμε από τους νέους καλλιτέχνες. Η Ελένη Μιχαηλίδου δεν πιστεύει στις μαγικές συνταγές αλλά στην έμπνευση και το μεράκι, που η ίδια διαθέτει. Ποια είναι και τι γυρεύει στη Νέα Υόρκη;

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται - εικόνα 1

Σπούδασα στο Ναύπλιο, στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ολοκλήρωσα τις σπουδές στις παραστατικές τέχνες κι ιδιαίτερα στην υποκριτική στην Πράγα, στην Ακαδημία θεάτρου του πανεπιστημίου DAMU. Τα τελευταία δυο χρόνια ζω στην Αθήνα , και εργάζομαι στο θέατρο Πορεία με το Δημήτρη Τάρλοου.

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο, ως ηθοποιός, ήταν η συμμετοχή μου στην παράσταση "Persona Atlas" σε σκηνοθεσία Ida Kat Balslev, πριν δυο χρόνια στην Πράγα. Ήταν δυνατή γιατί μοιράστηκα τη δουλειά αυτή με άλλους τέσσερις ηθοποιούς διαφορετικής εθνικότητας, με μόνο κοινό γνώμονα το πάθος μας για το θέατρο. Ως βοηθός σκηνοθέτη, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω, την συνάντηση που είχα πριν ένα χρόνο με τον Οσκάρας Κορσουνόβας στην παράσταση "Μιράντα", στο θέατρο Πορεία.

Αισθάνθηκα αγωνία…
Όμως θα έλεγα ότι κυρίως αισθάνομαι προσμονή για αυτά που επιθυμώ να κάνω και λιγότερο…αγωνία.

Η φιλοσοφία μου είναι
να ακολουθείς το ένστικτο σου. Και αν χάνεσαι κάπου στην διαδρομή, να έχεις το θάρρος να τολμάς.

Στην παράσταση "My silence has ended"
βασισμένη στην "Πιο Δυνατή" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ υποδύομαι την Αμέλια, την ερωμένη, η οποία έχει αποφασίσει να σπάσει την σιωπή της και να εκφράσει έναν ανθρώπινο λόγο για τον έρωτα, σε αντίθεση με το έργο του Στρίντμπεργκ όπου παραμένει σιωπηλή και «κατηγορούμενη».

Η Ελένη Μιχαηλίδου μας συστήνεται - εικόνα 2

Δημιούργησα την παράσταση αυτή μαζί με τη ζωγράφο Κυβέλη Ζώη γιατί είχαμε και οι δυο την ανάγκη να πειραματιστούμε σε μια ενδιάμεση πλατφόρμα, σε μία πλατφόρμα μεταξύ ζωγραφικής και σκηνικής πράξης. Δίνοντας έτσι ζωγραφικό χαρακτήρα και στον υποκριτή. Αλλά παράλληλα έτσι δίνεται η δυνατότητα ώστε ένας πίνακας να αποκτά χρονική διάσταση στον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 24 Μαρτίου, στο SVA theatre, στη Νέα Υόρκη.

Τα επόμενα σχέδια μου…"θέατρα και σκηνικά και η μοίρα μου πάντα να νικά".(Γ. Σεφέρης. "Οι θεατρίνοι").

Στην Ελλάδα με απογοητεύει
η συνεχής χρήση του μέλλοντα και η αποφυγή του ενεστώτα. Ωστόσο ο τόπος αυτός με τροφοδοτεί με μια εσωτερική ζωτική ενέργεια . Μοιραζόμαστε όλοι μας και κάτι κοινό, τη γλώσσα μας, που είναι σπουδαία..

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι,
αυτό θα ήταν κάθε μορφής ρατσισμός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.