«Μονόλογοι από το Αιγαίο» με ελεύθερη είσοδο

115 μαθητές και φοιτητές, από 7 σχολεία της Αττικής ζωντανεύουν το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων αυτήν την Κυριακή 19/3 στο θέατρο Πορεία.

«Μονόλογοι από το Αιγαίο» με ελεύθερη είσοδο

115 μαθητές και φοιτητές, από 7 σχολεία της Αττικής ζωντανεύουν το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων αυτήν την Κυριακή 19/3 στο θέατρο Πορεία.

«Μονόλογοι από το Αιγαίο» με ελεύθερη είσοδο - εικόνα 1

«Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου. Θα ήθελα να γυρίσω πίσω, στην πόλη μου, το Χαλέπι. Τώρα είμαι στην Ελλάδα. Νιώθω μεγάλη μοναξιά. Νιώθω σα να είμαι ένα τίποτα. Ονειρεύομαι να γίνω ένας διάσημος κολυμβητής. Είμαι ο Αμάρ, 15 ετών, από τη Συρία…»: Οι μαρτυρίες και τα όνειρα 28 ανήλικων προσφύγων από την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, τη Συρία, το Πακιστάν που πέρασαν το Αιγαίο χωρίς τις οικογένειές τους. Αυτές ζωντανεύουν 115 μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου, από τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό μέχρι την Ανάβυσσο και την Παλλήνη- αλλά και φοιτητές και οι θεατροπαιδαγωγοί του Φεστιβάλ Σχολείων «Μονόλογοι από το Αιγαίο» που πραγματοποιείται, αυτήν την Κυριακή 19/3, από τις 2.30 μ.μ., στο θέατρο Πορεία, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Είναι το αποτέλεσμα κύκλου θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας της MKO Praksis. Βασισμένο στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο που διανέμεται δωρεάν, το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα από τα 2106541600 / www.Theatroedu.gr / http://aegeanmonologues.theatroedu.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/08/2022

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Aίας

Ο Αργύρης Ξάφης γοητεύτηκε βαθιά από το έργο και το δραματικό και ιδεολογικό βάρος που φέρει ο κεντρικός ήρωας, προχωρώντας σε επιλογές που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε –συχνότερα– δεν δικαιώνονται επί σκηνής.