Ο θεατρικός «Κόκορας» στρώνει ξανά τραπέζι

Το φιλότεχνο εστιατόριο Ριφιφί στρώνει τραπέζι στους θεατρόφιλους με την παράσταση «Ο κόκορας».

Ο θεατρικός «Κόκορας» στρώνει ξανά τραπέζι

Το φιλότεχνο εστιατόριο Ριφιφί στρώνει τραπέζι στους θεατρόφιλους με την παράσταση «Ο κόκορας».

Ο θεατρικός «Κόκορας» στρώνει ξανά τραπέζι - εικόνα 1

Ο ελκυστικός νεωτερισμός που ακούει στο όνομα bar ή restaurant theatre συνεχίζει να μας φέρνει πιο κοντά και να αλλάζει ύφος στη θεατρική μας έξοδο. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το εξαρχειώτικο εστιατόριο Ριφιφί έχει γίνει καλλιτεχνικό στέκι όχι μόνο γιατί το επισκέπτονται αρκετοί καλλιτέχνες και φιλότεχνοι αλλά κυρίως γιατί από το 2014 συνεχίζει να μετατρέπει τη σάλα του σε θεατρική σκηνή.

Καθισμένοι σε ένα τραπέζι, κάπου ανάμεσα στους μεζέδες και το κρασάκι οι ηθοποιοί Νικόλας Κασάπης και Αλεξάνδρα Ούστα μας «σερβίρουν» θέατρο και για την ακρίβεια το τρίτο μέρος του έργου «Ο κόκορας» που έχει τον υπότιτλο «Η επιστολή» (έχουν προηγηθεί «Η γριά» και «Το οικόπεδο»). Ο Νικόλας Κασάπης στο ρόλο του Αργύρη βγάζει για δείπνο την Πόπη (Αλεξάνδρα Ούστα) και μαζί αφηγούνται μια φανταστική ιστορία κλειδαρότρυπας! Με όπλο το χιούμορ, διαφωνούν, συγκρούονται και επιδίδονται σε παιχνίδια μυαλού και εξουσίας, προσπαθώντας να βγουν αλώβητοι από την αιώνια μάχη του αρσενικού-θηλυκού. Ο 45λεπτος «Κόκορας» είναι ένα εναλλακτικό θέαμα που φαίνεται πως έχει πια καθιερωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κόκορας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 45 '

Στο χώρο του εστιατορίου ξετυλίγεται η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που επιδίδονται σε παιχνίδια εξουσίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.