4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν

Οι νέοι καλλιτέχνες αποκωδικοποιούν την πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο ο καθένας. Γνωρίστε τους μέσα από τις παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν

Οι νέοι καλλιτέχνες αποκωδικοποιούν την πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο ο καθένας. Γνωρίστε τους μέσα από τις παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

«Cinéλθετε»

4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 1

Ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας ενώνουν τα ταλέντα τους και πρωταγωνιστούν σ’ ένα χειροποίητο stand up show τους. Οι δυο κωμικοί σχολιάζουν επί μιάμιση ώρα τους πάντες και τα πάντα, καθώς η ατζέντα τους περιλαμβάνει από σχόλια για την καθημερινότητα και τις πρώην τους μέχρι τα σχολικά τους χρόνια, το facebook, την Αλίκη Βουγιουκλάκη ακόμα και τον Μπάτμαν. (Coronet, από 17/3)

«Γελοίο σκότος»

4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 2

Στην «Καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα βασίζεται το έργο του Βόλφραμ Λοτς (1981), βραβευμένο ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015 από το περιοδικό «Theater Heute» και την επιτροπή των βραβείων Nestroy. Το σύγχρονο θεατρικό που αρχικά γράφτηκε για το ραδιόφωνο παρωδεί την αντίληψη των Ευρωπαίων για τον Ξένο. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Κατερίνα Γιαννακοπούλου. (Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου, από 16/3).

«Ακραιόφιλο»

4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 3

Η γαλλική ομάδα Scarface Ensemble πρωτοπαρουσίασε το έργο της Alexandra Badea (Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας Γαλλικού Κέντρου Θεάτρου 2013) στο Φεστιβάλ Αθηνών, το περασμένο καλοκαίρι και τώρα επανέρχεται για ένα σύντομο κύκλο παραστάσεων. Ένας πολιτικός, ένας στρατιώτης που χειρίζεται drones και μια ερευνήτρια που ενδίδει στο δέλεαρ μιας πολυεθνικής είναι τα βασικά πρόσωπα του έργου, τα οποία επιτρέπουν, μέσα από σπαράγματα σκέψεων, να φωτιστούν οι ρωγμές της συνείδησής τους. (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από 20/3)

«Χορωδία ανέργων»

4 μαρτιάτικες πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 4

«Όσα δεν μπορούν να ειπωθούν, μπορούν να τραγουδηθούν», μας λένε η Ελένη Ευθυμίου και ο Δημήτρης Ζάχος και στην performance που ετοίμασαν προσκαλούν ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως «άνεργοι» να μας αφηγηθούν, σαν χορωδοί, τις ιστορίες τους. Πρόκειται για το τρίτο μέρος ενός προγράμματος τεσσάρων κύκλων, στο πλαίσιο του οποίου το θέατρο Πόρτα δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. (Από 16/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Cineλθετε

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Μιλάνε για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τα ψυχολογικά τους και μας προτείνουν «Cineλθετε» αν έχουμε θέματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού και του κινηματογραφικού τοπίου ή απλώς με τους πρώην

Ακραιόφιλο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ο τίτλος του βραβευμένου κι άπαιχτου στην Ελλάδα σύγχρονου έργου (Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας Γαλλικού Κέντρου Θεάτρου 2013) παραπέμπει στους μικροοργανισμούς που επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες, χωρίς οξυγόνο – εδώ, αντιπαραβάλλονται με τις ζωές των ανθρώπων σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.

Το γελοίο σκότος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Το έργο εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό και συνδυάζει την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος με την παρωδία.

Χορωδία ανέργων

  • Performance
  • Διάρκεια: 70 '

Μουσική και θεατρική περφόρμανς για την εργασία με αφορμή αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως «άνεργοι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.