Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης;

«Κωμωδία με ερωτηματικό» θεωρείται το άπαιχτο έργο «Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη που κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο στις 23/3. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης;

«Κωμωδία με ερωτηματικό» θεωρείται το άπαιχτο έργο «Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη που κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο στις 23/3. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 1

«Κωμωδία με ερωτηματικό» θεωρείται το άπαιχτο έργο «Θερισμός» (Εθνικό Θέατρο, από 23/3) του διακεκριμένου πανευρωπαϊκά –και γνωστού πρωτίστως για το «Πεθαίνω σα Χώρα»–, συγγραφέα, ποιητή και στοχαστή Δημήτρη Δημητριάδη.

Μια παρέα εύπορων Ελλήνων παραθεριστών βρίσκεται στο Ακαπούλκο, σ’ ένα ξενοδοχείο πενηνταεπτά (!) αστέρων, όπου όλα μοιάζουν τέλεια. . Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Μόνη παραφωνία το κουδούνισμα του κινητού... Τότε ακριβώς, όμως, θα έρθει ο Θερισμός. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μας καλεί σε μια δύσκολη αποδοχή: εκείνη του επερχόμενου τέλους του Πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Τάρλοου, αμέσως μετά τις «Τρεις Αδερφές» και τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του θεάτρου Πορεία, σκηνοθετεί –για πρώτη φορά, μάλιστα, στο Εθνικό– και ένας έξοχος θίασος πρωταγωνιστεί: Αλεξία Καλτσίκη, Αννα Μάσχα, Περικλής Μουστάκης, Μάρω Παπαδοπούλου, Νίκος Ψαρράς.

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 2

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα
Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

EΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (φοιτητικό),κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€, Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€.

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 3
Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 4

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 5

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 6

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 7

Γράφει και κωμωδίες ο Δημήτρης Δημητριάδης; - εικόνα 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
11/08/2022

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.