Η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" παίρνει παράταση!

Η μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων της "Σονάτας του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου και του Σταύρου Ξαρχάκου με τον Γιάννη Παλαμίδα στο "Gazarte" τις παρατείνει και τον Απρίλιο (1, 2, 8, 9, 22, 23)

Η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" παίρνει παράταση!

Ο Σταύρος Ξαρχάκος μουσικοποιεί και σκηνοθετεί, ο Γιάννης Παλαμίδας ερμηνεύει. Και έτσι έχουμε μια διαφορετική ανάγνωση του έργου του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" παίρνει παράταση! - εικόνα 1

Ο Γιάννης Παλαμίδας ερμηνεύει το ποίημα - σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου και ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος τον σκηνοθετεί. Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά έργα του ποιητή, το οποίο μελοποίησε πριν δύο χρόνια ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζεται στο gazarte για πρώτη φορά σε μια νέα εκδοχή.Μια απρόσμενη συνάντηση, μια διαφορετική ανάγνωση του έργου του μεγάλου μας ποιητή. Η σκηνοθετική προσέγγιση του συνθέτη δίνει νέα πνοή στο έργο, ενώ ο Γιάννης Παλαμίδας καλείται να δώσει φωνή στη γυναίκα με τα μαύρα που φωτίζεται από το «αμείλικτο φεγγαρόφωτο» με μια μινιμαλιστική εικαστική προσέγγιση από τον Λάκη Ματθιόπουλο.

Από τις προ δύο ετών σημειώσεις μου για την παράσταση μεταφέρω εδώ το εξής: "η σύνθεση σφραγίζεται από την μουσική ευρυμάθεια του Σταύρου Ξαρχάκου και το αποτέλεσμα είναι πολλαπλώς ενδιαφέρον. Θέματα που κινούνται σε ευρεία γκάμα: από την γνωστή λυρική ηχορυθμία που διακρίνει τον συνθέτη, σε περάσματα κλασικών αναφορών – με διάθεση καθαρού soundtrackin’ – έως μετακλασικές και «τριτορευματικές» αναφορές που σταματούν λίγο πριν από κάποια αβάν γκαρντ όρια". Στο πιάνο, φυσικά, είναι ο σπουδαίος Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.