Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα σε πρώτο πρόσωπο

Η πολυγραφότατη συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος συναντά τον Θανάση Θ. Νιάρχο σε μία ανοιχτή προς το κοινό συζήτηση.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα σε πρώτο πρόσωπο

Η πολυγραφότατη συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος συναντά τον Θανάση Θ. Νιάρχο σε μία ανοιχτή προς το κοινό συζήτηση.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα σε πρώτο πρόσωπο - εικόνα 1

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η ζωή μου όλη…», ο Θανάσης Θ. Νιάρχος συναντά στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο και με αφετηρία τον προσωπικό τους βίο, συζητούν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, επικεντρωμένο στο ταραγμένο αλλά συναρπαστικό παρόν μας.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 8μ.μ. συνομιλεί με την συγγραφέα, ιστορικό τέχνης και αρχαιολόγο Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα. Η ίδια, από το 1992 είναι Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου και στη διάρκεια της θητείας της η Εθνική Πινακοθήκη εκσυγχρονίστηκε, απέκτησε νέα παραρτήματα και νέα έργα, διοργάνωσε σημαντικές εκθέσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ οι ξεναγήσεις της στους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς.

Τιμή εισόδου € 5.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς, 2104133310

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.