Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία»

Με αφορμή το σουρεαλιστικό φωτογραφικό κολάζ για την παράσταση «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ –προανάκρουσμα του θεάτρου του παραλόγου–, αναζητήσαμε ρόλους-κλειδιά της ιστορίας που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης (από 9/2).

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία»

Με αφορμή το σουρεαλιστικό φωτογραφικό κολάζ για την παράσταση «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ –προανάκρουσμα του θεάτρου του παραλόγου–, αναζητήσαμε ρόλους-κλειδιά της ιστορίας που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης (από 9/2).

3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την παράσταση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» - εικόνα 1

1.Ο Ροζέ Βιτράκ, γράφοντας το έργο το 1928, δημιούργησε χαρακτήρες βγαλμένους από τη ζωή, αλλά βουτηγμένους στον παραλογισμό κι έδωσε έτσι μια νέα αντίληψη για το κωμικό.

2.Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει τον 9χρονο Βικτόρ ο οποίος, αποκαλύπτοντας τη μοιχεία του πατέρα του, θα ξεσκεπάσει την υποκρισία και τη σαπίλα της οικογένειας αλλά και της τάξης του και θα σπείρει την καταστροφή.

3.Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης και δίνει μουσικό χαρακτήρα στο έργο, αναθέτοντας στον Σταμάτη Κραουνάκη να γράψει τη μουσική και το λιμπρέτο.

Τρία πρόσωπα-κλειδιά

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» - εικόνα 2

Αιμιλία / Ιντά
Οι δύο ρόλοι, της μητέρας του Βικτόρ και της φίλης της Ιντά, ερμηνεύονται από τη Φένια Παπαδόδημα μέσα από ένα σκηνοθετικό τρικ. Τι ειρωνεία! Αυτή που πιστεύει πως πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύσσουν το πνεύμα τους, την πατάει από το ίδιο της το τέκνο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» - εικόνα 3

Εσθήρ
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη κρατάει τον ρόλο της φίλης κι εντέλει... αδερφής του Βικτόρ. Μέσα σε ένα βράδυ, αυτό των γενεθλίων του, παρατηρεί μαζί του την κοινωνία των ηλιθίων και μοιχών και δοκιμάζει όλες τις γεύσεις της ζωής, ακόμη και του θανάτου.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» - εικόνα 4

Αντουάν
Ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι ο κ. Μανιό, φίλος της οικογένειας Πομέλ, ο οποίος δεν μπορεί να δαμάσει το πάθος της συζύγου του για τον Σαρλ, μπαμπά του Βικτόρ. Η αποκάλυψη του σκανδάλου και οι αβάσταχτες αλήθειες του Βικτόρ τον σπρώχνουν στην τρέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο-ορόσημο του σουρεαλιστικού κινήματος, με ήρωα έναν υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο που ζει τα πάντα μια νύχτα, παρουσιάζεται με τη μορφή μουσικού έργου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.