Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον

Ο Ζήσης Ρούμπος μας συστήνει τους ήρωες του «Jeronimo Space: το κυνήγι των σούσι» και μας ξεναγεί στο διαστημικό κόσμο αυτής της Sci Fi κωμωδίας, που ξεκινά  στο Άβατον (20/1).

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον

Ο αυτοσχεδιασμός είναι η δύναμή τους. Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά από τρία χρόνια συνεργασίας στο «Κωμικό Μπουμ», ενώνουν δυνάμεις, χιούμορ, φαντασία και παρουσιάζουν με συμπρωταγωνίστριες τη Ναταλία Δήμου και τη Σωσώ Χατζημανώλη την ιστορία ενός ξεπεσμένου κυνηγού κεφαλών που περνάει κρίση μέσης ηλικίας και αναλαμβάνει να διαλευκάνει τη δολοφονία του Διαγαλαξιακού Αυτοκράτορα. Ο Ζήσης Ρούμπος σκιτσάρει και παρουσιάζει τους ήρωες του έργου που έγραψε, ενώ μας εξηγεί και κάποιους όρους που θα ακουστούν στη παράσταση.

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον - εικόνα 1

Οι χαρακτήρες του έργου

Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης Ένας από τους λίγους επιζήσαντες του Μεγάλου Αφανισμού, ο τελευταίος των Ελλήνων, πρώην περιβόητος κυνηγός κεφαλών, νυν ξεπεσμένος τυχοδιώκτης που αναλαμβάνει μικροαποστολές για να τα φέρει βόλτα. Έχει στο πλευρό του το πιστό του ρολόι ΤΙΚ, τον μοναδικό του φίλο που λειτουργεί και σαν φωνή συνείδησης. Χωρίς αποτέλεσμα βέβαια γιατί ο Τζερόνιμο δεν έχει συνείδηση. Ίσως φταίνε τα χάπια που παίρνει για τις κρίσεις αμνησίας που έχει. Φανατικός συνδρομητής του Space Tentacle Girls.

Λούνα Νέμπουλα Γνωστή και ως Μαύρη Τρύπα, η Λούνα είναι η πιο διάσημη κυνηγός κεφαλών στο σύμπαν μαζί με τον Μπράξαρ τον Ντομήνιο. Σκληρή, ισχυρογνώμων, ανεξάρτητη, ναρκισσίστρια, αλλά ταυτόχρονα φιλήδονη και ψυχοπονιάρα. Ένα σπάνιο μίγμα που από πίσω του κρύβεται κάτι θανατηφόρο: μία φεμινίστρια. Έχει το μεγαλύτερο σερί επιτυχημένων αποστολών. 103 στο σύνολο.

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον - εικόνα 2

Εϊκο Ανήκει στη φυλή των Σούσι, ιέρεια του Ναού των Πλασμάτων, μαθητευόμενη του Ιεράρχη Ντουράν και επικίνδυνη νίντζα δολοφόνος. Όταν όμως το μονοπάτι της διασταυρωθεί με εκείνο του Τζερόνιμο, μόνο ένας ρόλος θα επικρατήσει: αυτός της ερωτευμένης γυναίκας. Πολύ καλή με σπαθιά και λεπίδες, καθόλου καλή με άλλα θηλυκά στον χώρο.

Αστυνόμος Μπάζο Σκιπ Ανήκει και αυτός στη φυλή των Σούσι όπως η Έικο. Δουλεύει για την διαγαλαξιακή αστυνομία αλλά το όνειρο του είναι να μπει στο Πάνθεον και να ιδρύσει τη δική του εκκλησία. Το δαιμόνιο μυαλό του θα βοηθήσει τον Τζερόνιμο στην πιο σημαντική αποστολή από όλες. Να βρεθεί ο δολοφόνος του Αυτοκράτορα. Φοβερά ανασφαλής, υπερβολικά δοτικός.

120 – Λιμενικός Υπασπιστής Εργαζόμενος του διαστημικού λιμένα στον πλανήτη ΑΑ1111Α. Οι ειδικότητες του είναι 120. Από εκεί και το όνομα του. Απλός άνθρωπος του δημοσίου, με απλές ανάγκες και απλές απαιτήσεις. Μισθό, ένσιμα, σύνταξη και κάνα γκομενάκι άμα κάτσει.

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον - εικόνα 3

Τι να ξέρετε πριν δείτε το Jeronimo space

Διαγαλαξιακό πάνθεον: Όλες οι καταγεγραμμένες θεότητες/θρησκείες του σύμπαντος που έχουν πάνω από 2 μέλη και δική τους εκκλησία. Για να είναι έγκυρη μία θρησκεία θα πρέπει να έχει στο ιστορικό της τουλάχιστον ένα θαύμα ή κάποιον που να υπήρξε μάρτυρας αυτού του θαύματος και να ορκίζεται στους γονείς του πως λέει αλήθεια ότι το είδε.

Διαστημο-οσμωση: Η έμφυτη τάση του σύμπαντος να ενώνει τα σωματίδια που εισέρχονται ταυτόχρονα σε μία μαύρη τρύπα. Στην ιστορία έχουν υπάρξει άχαροι συνδυασμοί διαστημο-όσμωσης με διασημότερο εκείνον του major Tom με το ντοσιέ που φυλούσε τις φορολογικές δηλώσεις.

Βιοποζιτρονικά μάτια: μάτια που μετά από επέμβαση έχουν ενισχυθεί με ποζιτρόνια για να βλέπουν καλύτερα. Τα ποζιτρόνια γενικά ενισχύουν διάφορες αισθήσεις στο έπακρο, γι’ αυτό το να είσαι ‘ποζιτρονικός’ θεωρείται και βρισιά. Είσαι ποζιτρονικός = είσαι πολύ ευαίσθητος.

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον - εικόνα 4

Μονάδες: Είναι γενικά τα λεφτά. Μετά την σύμπτυξη των διαστημικών λαών το 3147 μ.Χ. επικράτησε μία γενικότερη αναταραχή για το ποια χρηματική μονάδα θα επικρατούσε για τις οικονομικές συναλλαγές στο σύμπαν. Τελικά τα διαστημικά λεφτά ονομάστηκαν απλά ‘μονάδες’ αν και κανείς δεν ξέρει σε τι αναφέρεται ο όρος μονάδα. Η πιο γνωστή διαγαλαξιακή τράπεζα είναι η ASTEROID που δίνει εξαιρετικά επιτόκια.

Σούσι: 1) Αηδιαστικό φαγητό της Γης 2) Η πιο γνωστή φυλή Νίντζα δολοφόνων του σύμπαντος. Εκπαιδεύονται από μικροί στις τεχνικές του πολέμου και της ψυχρής εκτέλεσης των στόχων τους. Μονογαμικοί και εξαιρετικά αθλητικοί. Νεξουριανοί: φυλή πλασμάτων από τον Νέξουρ. Μοιάζουν με γραφομηχανές και επικοινωνούν με τον ήχο των πλήκτρων της γραφομηχανής. Συνήθως καταλαμβάνουν σώματα ανθρώπων για περισσότερη κινητικότητα αλλά συνεχίζουν να επικοινωνούν με τον ήχο των πλήκτρων μίας γραφομηχανής. Ξέρεις ότι το έχεις παρατραβήξει μαζί τους όταν τους ακούσεις να σου λένε ‘Ντινγκ’.

Οδηγός διαγαλαξιακής επιβίωσης στο...Άβατον - εικόνα 5

Αστροσκόνη: Το πιο διαδεδομένο καύσιμο στο σύμπαν. Χρησιμοποιείται σε απλά μονοκινητήρια διαστημόπλοια μέχρι τεράστιες διαστημικές φρεγάτες και θωρηκτά για υπερταξίδια. Οι Μποργκιανοί αραχνόποδοι βάζουν αστρόσκονη σε πετσέτες και την αναπνέουν για να κάνουν κεφάλι.

Ο μεγάλος αφανισμός: κάπου κοντά στα 3.000 μ.Χ. οι Αβραξουριανοί απηύδησαν με την έπαρση των γήινων και σε μία τρομακτική επίθεση που κράτησε 9 δευτερόλεπτα, αφάνισαν όλο το ανθρώπινο είδος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Διάφοροι λαοί ανά το σύμπαν χάρηκαν με αυτή τη κίνηση γιατί πίστευαν ότι οι γήινοι το είχαν παρακάνει με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων των έμβιων όντων γενικότερα. Ο Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης είναι ένας από τους λίγους γήινους που επιβίωσαν τον Μεγάλο Αφανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρώτες φωτογραφίες από το "Έγκλημα και τιμωρία: Αθήνα" του Βασίλη Μπισμπίκη στη Στέγη

Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από τη μεταγραφή του μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι στην Αθήνα του 2023 που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης με τον Θοδωρή Σκυφτούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

Η Νέα Μεντή "Κοντέσσα Βαλέραινα" την σεζόν 2023-24

Το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου "Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας" θα σκηνοθετήσει του χρόνου ο Πέτρος Ζούλιας με τη μεγάλη πρωταγωνίστρια στον ομώνυμο ρόλο στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Όλα όσα θα δούμε μέχρι και την άνοιξη του 2024

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την περίοδο Απριλίου 2023– Μαΐου 2024, με τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή και τη Σκηνή Ωμέγα, καθώς και το πρόγραμμα του διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ ΠΕΙΡΑΙAΣ ARTPORT III, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

To "Ιράκ - 9 τόποι επιθυμίας" είναι ένας ύμνος στην γυναίκα

Ένα έργο που δίνει φωνή στις γυναίκες της Μέσης Ανατολής και τον αγώνα τους για επιβίωση στην εμπόλεμη ζώνη παίζεται στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Η διαχρονικά επίκαιρη "Ραχήλ" του Γρηγόριου Ξενόπουλου

Ένα από τα κορυφαία έργα του συγγραφέα που μιλά για την ξενοφοβία και τις διακρίσεις παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Ο καθένας πεθαίνει μόνος του"

Το έργο που βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χανς Φάλαντα ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών του στο Studio Μαυρομιχάλη.