Είδαμε τους Momix

Η αυλαία του Παλλάς άνοιξε και ένας δυνατός άνεμος μας μετέφερε στην έρημο της Αριζόνα, παρασέρνοντας μαζί του και μικρά ‘κουβάρια’ ξερών χόρτων φτιαγμένα από black light. Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι το ταξίδι - παιχνίδι μεταμορφώσεων των Momix είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Είδαμε τους Momix

Η αυλαία του Παλλάς άνοιξε και ένας δυνατός άνεμος μας μετέφερε στην έρημο της Αριζόνα, παρασέρνοντας μαζί του και μικρά ‘κουβάρια’ ξερών χόρτων φτιαγμένα από black light. Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι το ταξίδι - παιχνίδι μεταμορφώσεων των Momix είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 1

Το κοινό του γεμάτου Παλλάς, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, παρακολούθησε χθες το βράδυ τα σώματα των χορευτών της ομάδας Momix να δίνουν μορφή στη χλωρίδα της ερήμου της Βορείου Αμερικής, κάνοντας όλους να απορούν, πως ένα στατικό φυτό όπως ο κάκτος μπορεί να κρύβει τόση κίνηση! Με το κόκκινο που παραπέμπει στα πορφυρά ηλιοβασιλέματα της ερήμου να κυριαρχεί στους φουτουριστικούς σκηνικούς φωτισμούς, η χλωρίδα δίνει τη θέση της στην πανίδα και από μπροστά μας περνά σχεδόν ολόκληρο το ζωικό βασίλειο της Σονόρα: φορώντας εντυπωσιακά πολύχρωμα κοστούμια οι χορευτές αναπαριστούν με τα σώματά τους έντομα και ερπετά, όπως σαύρες, μυριάποδα και φίδια, μιμούμενοι με συγχρονισμό τις κινήσεις τους άλλοτε υπό ανατολίτικους, αισθησιακούς ρυθμούς και άλλοτε ακολουθώντας μια χαρούμενη, ανεβαστική μουσική.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 2

Η σχεδόν εξονυχιστική παρατήρηση της φύσης από τον ιδρυτή και χορογράφο των Momix Μόουζες Πέντλετον έκανε τους ακροβάτες χορευτές της ομάδας να μελετήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το μικρόκοσμο της ερήμου Σονόρα, ώστε να μπορούν να το “μιμηθούν” με κάθε λεπτομέρεια. Η αντίδραση ενός λουλουδιού στον αέρα, το πέταγμα των πουλιών, η καθημερινή …βόλτα μιας σαύρας στον ήλιο της ερήμου και πολλά ακόμη, μπήκαν στο μικροσκόπιο πολυετούς παρατήρησης των Momix και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους θεατές. Όλα αποτυπώθηκαν στη σκηνή του Παλλάς με ακρίβεια, σε ένα συντονισμένο ακροβατικό θέαμα γεμάτο ακρίβεια και φαντασία.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 3

Η δύναμη της εικόνας ενώθηκε με την άρτια τεχνική των Momix στο δυναμικό δεύτερο μέρος της παράστασης «Opus Cactus», όπου τα όρια του χορού μπλέχτηκαν με αυτά των ακροβατικών αψηφώντας τους φυσικούς νόμους της βαρύτητας. Οι χορευτές διέσχισαν με άνεση την Άγρια Δύση, ακροβατώντας σε στύλους και αιωρούμενοι από σχοινιά, δίνοντας την αίσθηση του τρισδιάστατου. Οι Momix καταφέρνουν να μετατρέψουν την περιπλάνηση σε ένα αχανές φυσικό τοπίο σε ένα λαμπερό ακροβατικό υπερθέαμα που ξεχειλίζει από ζωή, ομορφιά και μπορεί να μαγέψει εξίσου μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Cactus

  • Ακροβατικό Θέαμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η χλωρίδα και η πανίδα συνδέονται αρμονικά μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μια άκρως αισθησιακή κι οργανική αναπαράσταση των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων του μικρόκοσμου της ερήμου στην Αριζόνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.