Είδαμε τους Momix

Η αυλαία του Παλλάς άνοιξε και ένας δυνατός άνεμος μας μετέφερε στην έρημο της Αριζόνα, παρασέρνοντας μαζί του και μικρά ‘κουβάρια’ ξερών χόρτων φτιαγμένα από black light. Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι το ταξίδι - παιχνίδι μεταμορφώσεων των Momix είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Είδαμε τους Momix

Η αυλαία του Παλλάς άνοιξε και ένας δυνατός άνεμος μας μετέφερε στην έρημο της Αριζόνα, παρασέρνοντας μαζί του και μικρά ‘κουβάρια’ ξερών χόρτων φτιαγμένα από black light. Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι το ταξίδι - παιχνίδι μεταμορφώσεων των Momix είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 1

Το κοινό του γεμάτου Παλλάς, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, παρακολούθησε χθες το βράδυ τα σώματα των χορευτών της ομάδας Momix να δίνουν μορφή στη χλωρίδα της ερήμου της Βορείου Αμερικής, κάνοντας όλους να απορούν, πως ένα στατικό φυτό όπως ο κάκτος μπορεί να κρύβει τόση κίνηση! Με το κόκκινο που παραπέμπει στα πορφυρά ηλιοβασιλέματα της ερήμου να κυριαρχεί στους φουτουριστικούς σκηνικούς φωτισμούς, η χλωρίδα δίνει τη θέση της στην πανίδα και από μπροστά μας περνά σχεδόν ολόκληρο το ζωικό βασίλειο της Σονόρα: φορώντας εντυπωσιακά πολύχρωμα κοστούμια οι χορευτές αναπαριστούν με τα σώματά τους έντομα και ερπετά, όπως σαύρες, μυριάποδα και φίδια, μιμούμενοι με συγχρονισμό τις κινήσεις τους άλλοτε υπό ανατολίτικους, αισθησιακούς ρυθμούς και άλλοτε ακολουθώντας μια χαρούμενη, ανεβαστική μουσική.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 2

Η σχεδόν εξονυχιστική παρατήρηση της φύσης από τον ιδρυτή και χορογράφο των Momix Μόουζες Πέντλετον έκανε τους ακροβάτες χορευτές της ομάδας να μελετήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το μικρόκοσμο της ερήμου Σονόρα, ώστε να μπορούν να το “μιμηθούν” με κάθε λεπτομέρεια. Η αντίδραση ενός λουλουδιού στον αέρα, το πέταγμα των πουλιών, η καθημερινή …βόλτα μιας σαύρας στον ήλιο της ερήμου και πολλά ακόμη, μπήκαν στο μικροσκόπιο πολυετούς παρατήρησης των Momix και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους θεατές. Όλα αποτυπώθηκαν στη σκηνή του Παλλάς με ακρίβεια, σε ένα συντονισμένο ακροβατικό θέαμα γεμάτο ακρίβεια και φαντασία.

Είδαμε τους Momix - εικόνα 3

Η δύναμη της εικόνας ενώθηκε με την άρτια τεχνική των Momix στο δυναμικό δεύτερο μέρος της παράστασης «Opus Cactus», όπου τα όρια του χορού μπλέχτηκαν με αυτά των ακροβατικών αψηφώντας τους φυσικούς νόμους της βαρύτητας. Οι χορευτές διέσχισαν με άνεση την Άγρια Δύση, ακροβατώντας σε στύλους και αιωρούμενοι από σχοινιά, δίνοντας την αίσθηση του τρισδιάστατου. Οι Momix καταφέρνουν να μετατρέψουν την περιπλάνηση σε ένα αχανές φυσικό τοπίο σε ένα λαμπερό ακροβατικό υπερθέαμα που ξεχειλίζει από ζωή, ομορφιά και μπορεί να μαγέψει εξίσου μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Cactus

  • Ακροβατικό Θέαμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η χλωρίδα και η πανίδα συνδέονται αρμονικά μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μια άκρως αισθησιακή κι οργανική αναπαράσταση των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων του μικρόκοσμου της ερήμου στην Αριζόνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.