Η Monumenta φέρνει αρχιτεκτονική και θέατρο σε διάλογο

Η Monumenta επιστρέφει με μία νέα δράση όπου η αρχιτεκτονική συναντά το θέατρο.

Η Monumenta φέρνει αρχιτεκτονική και θέατρο σε διάλογο

Η Monumenta, η οργάνωση με τη 10ετή δραστηριότητα γύρο από την προστασία των μνημείων και ειδικότερα, των σύγχρονων μνημείων επιστρέφει με μία νέα δράση όπου η αρχιτεκτονική συναντά το θέατρο.

Η Monumenta φέρνει αρχιτεκτονική και θέατρο σε διάλογο - εικόνα 1

Στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με την εφαρμογή των παραστατικών τεχνών στον δημόσιο χώρο και το αστικό τοπίο. Ενήλικες, αρχάριοι και προχωρημένοι, που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τη θεωρητική και πρακτική εφαρμογή της θεατρικής εγκατάστασης (site specific) θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν αυτοσχέδιο θέατρο σε ιστορικά κτήρια της Αθήνας. Είναι όλοι προσκεκλημένοι σε ένα ταξίδι αναζήτησης δημιουργικών τρόπων έκφρασης και επικοινωνίας γνωρίζοντας παράλληλα κτήρια που χρειάζονται προστασία. Μέσα από το εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν θεατρικά οι ιστορίες που κρύβουν τα κτήρια, οι άνθρωποι και οι γειτονιές της Αθήνας.

Πληροφορίες
Διάρκεια εργαστηρίου: Φεβρουάριος - Ιούνιος
Πέμπτη 2, 9, 16, 23 Φεβρουαρίου / 2, 9, 16, 23, 30 Μαρτίου / 6, 20, 27 Απριλίου / 4, 11, 18, 15 Μαΐου / 1, 8, 15, 22, 29 Ιουνίου.
Ώρες: 6:00-9:00μμ
Εισηγήτρια: Αλίνα Σαπρανίδου, θεατρολόγος
Χώρος: Αίθουσα MONUMENTA/ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, Παλλάδος 21, πλατεία Ηρώων Ψυρρή, 2ος όροφος.
Κόστος συμμετοχής για όλο το εργαστήριο (22 μαθήματα) €300 / €240 για μέλη και φοιτητές.
Κόστος συμμετοχής μηνιαίως €50 / €40 για μέλη και φοιτητές, το 1ο μάθημα είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής: 6977712764, 6973308857 και info@monumenta.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.