Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη»

Έως τις 30/12, το Russian Ballet Theatre ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την ιστορία του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού σε μια εορταστική χορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη»

Έως τις 30/12, το Russian Ballet Theatre ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την ιστορία του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού σε μια εορταστική χορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη» - εικόνα 1

Κάθε Χριστούγεννα, μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες, αυτή του «Καρυοθραύστη», ζωντανεύει και συγκινεί το κοινό σε κάθε ανέβασμά του. Η βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Γερμανού Χόφμαν παράσταση μετρά ήδη 124 χρόνια ζωής κι όμως μοιάζει να γράφτηκε σήμερα. “Ντυμένος” με την αθάνατη μουσική του Τσαϊκόφσκι και χορογραφημένος από τον κορυφαίο Μαριούς Πετιπά, ο «Καρυθραύστης» του ιστορικού Russian Ballet Theatre βρίσκεται έως τις 30 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το σίγουρο είναι ότι θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία

Μια παραμονή Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη, η μικρή Κλάρα δέχεται ως δώρο από το νονό της ένα στρατιωτάκι – καρυοθραύστη. Τα μεσάνυχτα όμως ξεκινά η μαγεία… ο καρυοθραύστης ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την παρασέρνει σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στις μαγικές χώρες της Βασίλισσας του Χιονιού, των Ζαχαρωτών και της Νεράιδας Ζαχαρένιας. Το ταξίδι όμως στους παραμυθένιους αυτούς κόσμους σταματά όταν η μικρή Κλάρα ξυπνά και ανακαλύπτει ότι ο όμορφος πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονός της.

Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη» - εικόνα 2

Η παράσταση

Η τρυφερή διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά πάνω στο παραμύθι του Χόφμαν «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» ενέπνευσε τον σπουδαίο χορογράφο Πετιπά να ζητήσει από τον Τσαϊκόφσκι να το επενδύσει μουσικά. Το μαγικό αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και καθιερώθηκε ως μία από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου. Εδώ και χρόνια το φημισμένο Russian Ballet Theater συστήνει στο κοινό τα διάσημα έργα του χρυσού αιώνα του ρώσικου μπαλέτου και κάθε του ανέβασμα διαπρέπει παγκοσμίως. Φέτος τα Χριστούγεννα, με τον ίδιο μαγικό τρόπο που ένα παιχνίδι μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα, έτσι μαγικά θα μεταμορφωθούμε και εμείς σε παιδιά που πιστεύουν στα παραμύθια και θα απολαύσουμε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ιστορία, τον «Καρυοθραύστη», στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, 2104143300

Περισσότερες πληροφορίες

Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο

Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι με την Κλάρα και τον πρίγκιπα-καρυοθραύστη να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.