Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων

Φέτος η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μάλλον θα «ενοχλήσει» για όλους τους καλούς λόγους.

Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων

Η επαναλειτουργία της συζητήθηκε πέρυσι για όλους τους λάθος λόγους. Αφορμή η παράσταση «Ισορροπία του Nash», που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα λόγω της αναφοράς της στον Σάββα Ξηρό. Φέτος η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μάλλον θα «ενοχλήσει» για όλους τους καλούς λόγους.

Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων - εικόνα 1

Οι διευθυντές της Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης προτείνουν εξίσου τον Ίψεν όσο και τον Καπετανάκη, με ένα ρεπερτόριο που φανερώνει αίσθηση του παρόντος και μαζί πνευματώδες χιούμορ.

Με το φεστιβάλ «Europoly: παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει», σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen προβληματίζονται για το παρόν της Ευρώπης με μετακλήσεις από το εξωτερικό, όπως το «Lessons of leaking» του Dmitij Gawrisch (13-15/1), όπου η γερμανική ομάδα machina eX αποτυπώνει τις ηθικές συγκρούσεις μεταξύ των αντικρουόμενων προτεραιοτήτων της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών χειρισμών.

Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων - εικόνα 2
«Καθαρή πόλη»

Μες σ' αυτό το πλαίσιο οι ίδιοι οι διευθυντές επαναλαμβάνουν την «Καθαρή πόλη», που συν-σκηνοθέτησαν πέρυσι στη Στέγη (από 22/12), στην οποία πρωταγωνιστούν μετανάστριες που δούλεψαν ή δουλεύουν ως καθαρίστριες στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει το φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» (20-30/4), με τέσσερις νέες ελληνικές ομάδες να απαντούν στο «τι είναι ο έρωτας επί κρίσης;».

Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων - εικόνα 3
Λένα Κιτσοπούλου

Η σεζόν κλείνει με το «Τυραννόσαυροι ΡΕΞ» (από 11/5), το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Καθαρή πόλη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Μια παράσταση με θέμα τον ρατσισμό του «καθαρού» και πρωταγωνίστριες μετανάστριες που δουλεύουν ως καθαρίστριες στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.