45 Χρόνια Θέατρο Στοά

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου εγκαινιάζει στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μία έκθεση-αφιέρωμα στη μακροχρόνια πορεία του Θεάτρου ΣΤΟΑ που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

45 Χρόνια Θέατρο Στοά

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου εγκαινιάζει στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μία έκθεση-αφιέρωμα στη μακροχρόνια πορεία του Θεάτρου ΣΤΟΑ που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

To Θέατρο ΣΤΟΑ λειτουργεί από το 1971 στου Ζωγράφου, ο πρωτοποριακός χαρακτήρας αυτού άλλαξε την πορεία του σύγχρονου θεάτρου. Σαν ένα σχολείο η ΣΤΟΑ στήριξε τα πρώτα βήματα πολλών συγγραφέων και ηθοποιών που έλαβαν τα φώτα της τέχνης τους από τους στυλοβάτες της, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη. Απόδειξη του έργου του αποτελεί η εκτίμηση και ο θαυμασμός που λαμβάνει τόσο από τη θεατρική κοινότητα όσο και από το ευρύ κοινό.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλες τις παραστάσεις που ανέβηκαν στα 45 χρόνια της ΣΤΟΑΣ, σχέδια, κοστούμια, μακέτες σκηνικών, παρτιτούρες και soundtracks από την πρωτότυπη μουσική των παραστάσεων, καθώς και αρχειακό υλικό. Η έκθεση συνοδεύεται από προβολές, ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Οι προβολές των παραστάσεων γίνονται στις 19:00, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 7/12
Μάριου Ποντίκα, «Η γυναίκα του Λωτ», παραγωγή για το Θέατρο της Δευτέρας, ΕΡΤ, 1991
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Μουσική: Νίκος Παντελούς
Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Νίκη Χαντζίδου


Τετάρτη 14/12
Μίκη Θεοδωράκη, «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», 2015
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Λέα Κούση
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Πλαΐνης, Σπύρος Περδίου, Μαριαλένα Ροζάκη, Ελευθερία Στεργίδου, κ.ά. Στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ο Κώστας Μακεδόνας.


Τετάρτη 11/1
Παναγιώτη Μέντη, «Άννα, είπα!», 1996
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικά - κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Νίκη Χαντζίδου, Μαρία Τσιμά, Παναγιώτης Μέντης, Αθηνά Καραμπά, Βίλη Σωτηροπούλου, Σπύρος Κωτσόπουλος, Βασίλης Ψυχογιόπουλος

Διεύθυνση: Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια 15771
Τηλ: 210-7487657, 210-7777601
E-mail: info@gounaropoulos.gr και σελίδα: www.gounaropoulos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.