4 sold-out & 4 πρεμιέρες από την Λυκόφως

Ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος γιορτάζει τα δεκάχρονα της εταιρείας Λυκόφως φέρνοντας στις σκηνές της Αθήνας μεγάλες παλιές επιτυχίες και πολλά υποσχόμενες πρεμιέρες.

4 sold-out & 4 πρεμιέρες από την Λυκόφως

Από την «Κατερίνα» του Αυγούστου Κορτώ με την απίθανη Λένα Παπαληγούρα και το εξομολογητικό «Χειρόγραφο» της υπέροχης Χαρούλας Αλεξίου μέχρι τον «Φάουστ» με τους Νίκο Κουρή-Αργύρη Πανταζάρα και το «Κουκλόσπιτο» με τους Αμαλία Μουτούση-Άρη Λεμπεσόπουλο που επαναλαμβάνονται και από εκεί έως την «Πλατεία Ηρώων» με τους Καραμπέτη-Σκουλά-Στέργιογλου, το «1984» του Τζόρτζ Όργουελ που θα μεταφέρει στο θέατρο η Κατερίνα Ευαγγελάτου και την «Δίκη» του Κάφκα που διασκευάζει ο Δημήτρης Μυλωνάς ή την παράσταση-τηλεδιάσκεψη «Phone Home», ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν: τα δεκάχρονα της εταιρείας Λυκόφως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο λαμπερά.

Το πρόγραμμα της εταιρείας Λυκόφως για τη σεζόν 2016-2017:

Επιτυχημένες επαναλήψεις

Φάουστ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Παίζουν: Νίκος Κουρής (Φάουστ), Αργύρης Πανταζάρας (Μεφιστοφελής). Παραγωγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά & Λυκόφως.

Κουκλόσπιτο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Οκτώβριο του 2016. Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας. Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Συμεωνίδης, Νικόλας Παπαγιάννης. Παραγωγή: Λυκόφως.

Χειρόγραφο στο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου από τον Οκτώβριο του 2016. Κείμενο - Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Σύνθεση κειμένων - επιλογή τραγουδιών: Χάρις Αλεξίου & Γιώργος Νανούρης. Παραγωγή: Λυκόφως.

Κατερίνα στο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου από τον Δεκέμβριο του 2016. Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα. Μουσική: Λόλεκ και, μαζί τους στη σκηνή, και ο Γιώργος Νανούρης. Παραγωγή: Λυκόφως.

4 sold-out & 4 πρεμιέρες από την Λυκόφως - εικόνα 1
Ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Νέες Παραγωγές

1984 στο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου από το Νοέμβριο του 2016. Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο θρυλικό δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Δροσάκη κ.ά. Παραγωγή: Λυκόφως.

Πλατεία Ηρώων του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Ιανουάριο του 2017. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Στέργιογλου κ.ά. Παραγωγή: Λυκόφως.

Η Δίκη του Φράντς Κάφκα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Απρίλιο του 2017. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σπύρος Τσεκούρας, Άννα Ελεφάντη. Παραγωγή: Θέατρο Οδού Κυκλάδων & Λυκόφως.

Διεθνής Σύμπραξη

Phone Home στο Θέατρο Σφενδόνη στις 19-30 Οκτωβρίου του 2016. Μια τριεθνής συμπαραγωγή, με τρία θέατρα, σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις να κάνουν μια κοινή παράσταση μέσω ζωντανής τηλεδιάσκεψης Αθήνα - Λονδίνο - Μόναχο. Από την Εταιρεία θεάτρου Sforaris. Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός. Παραγωγή: Highway Productions – Λυκόφως (Ελλάδα), Pathos München (Γερμανία) και Upstart Theatre (Αγγλία).

Σύντομα θα ανακοινωθούν κάποιες επιπλέον παραγωγές, οι οποίες, σύμφωνα με τους βασικούς στόχους της εταιρείας Λυκόφως, φιλοδοξούν να συνδυάζουν με ένα ξεχωριστό τρόπο το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με την εμπορική επιτυχία. Περισσότερα από το www.lykofos.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.