«Λυσιστράτη» δια χειρός Μαρμαρινού

Στις 5 & 6/8, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη παρουσιάζεται στην Επίδαυρο από το Εθνικό θέατρο στη σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και με πρωταγωνιστές τους Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιο Χειλάκη, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννη Βογιατζή, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά κ.ά.

«Λυσιστράτη» δια χειρός Μαρμαρινού

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά το μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών, με βάση την καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και στη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Με αναφορές εξίσου στην πολιτική, το σεξ, τη βιολογία και τη σεμνοτυφία, η «Λυσιστράτη» (411π.Χ.) του Εθνικού Θεάτρου φέρνει στην Επίδαυρο, στις 5 και 6/8, έναν ετερόκλητο θίασο ωραίων ηθοποιών: Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Βογιατζής, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά κ.ά.

«Η Λυσιστράτη τα βάζει πολύ και με τις γυναίκες, τις οποίες καλεί να ξυπνήσουν, να πάψουν να “παίζουν” το ρόλο που τους έχει φορεθεί και να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ανθρώπους με μυαλό και με δικαίωμα στη συνομιλία με το άλλο φύλο» είπε στο «α» η Λένα Κιτσοπούλου, η οποία ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αριστοφανική κωμωδία που σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Η παρουσία του τελευταίου μας κάνει να περιμένουμε μια παράσταση ιδιαίτερη και πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε δει όσον αφορά τον Αριστοφάνη...

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39).

Περισσότερες πληροφορίες

Λυσιστράτη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 150 '

Με αναφορές στην πολιτική, στο σεξ, στη βιολογία αλλά και στη σεμνοτυφία, η «Λυσιστράτη» αυτή φέρνει στη σκηνή έναν ετερόκλητο θίασο ωραίων ηθοποιών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/09/2022

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.