«Λυσιστράτη» δια χειρός Μαρμαρινού

Στις 5 & 6/8, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη παρουσιάζεται στην Επίδαυρο από το Εθνικό θέατρο στη σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και με πρωταγωνιστές τους Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιο Χειλάκη, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννη Βογιατζή, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά κ.ά.

«Λυσιστράτη» δια χειρός Μαρμαρινού

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά το μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών, με βάση την καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και στη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Με αναφορές εξίσου στην πολιτική, το σεξ, τη βιολογία και τη σεμνοτυφία, η «Λυσιστράτη» (411π.Χ.) του Εθνικού Θεάτρου φέρνει στην Επίδαυρο, στις 5 και 6/8, έναν ετερόκλητο θίασο ωραίων ηθοποιών: Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Βογιατζής, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά κ.ά.

«Η Λυσιστράτη τα βάζει πολύ και με τις γυναίκες, τις οποίες καλεί να ξυπνήσουν, να πάψουν να “παίζουν” το ρόλο που τους έχει φορεθεί και να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ανθρώπους με μυαλό και με δικαίωμα στη συνομιλία με το άλλο φύλο» είπε στο «α» η Λένα Κιτσοπούλου, η οποία ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αριστοφανική κωμωδία που σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Η παρουσία του τελευταίου μας κάνει να περιμένουμε μια παράσταση ιδιαίτερη και πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε δει όσον αφορά τον Αριστοφάνη...

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39).

Περισσότερες πληροφορίες

Λυσιστράτη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 150 '

Με αναφορές στην πολιτική, στο σεξ, στη βιολογία αλλά και στη σεμνοτυφία, η «Λυσιστράτη» αυτή φέρνει στη σκηνή έναν ετερόκλητο θίασο ωραίων ηθοποιών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τank / Όλη νύχτα εδώ": Το Πολυτεχνείο ζωντανεύει στα πρώτα στιγμιότυπα της παράστασης στο Θέατρο Τέχνης

Η ομάδα RMS MATAROA διερευνά τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μια παράσταση με πολιτικό πρόσημο που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/03/2024

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και τα βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2022-23

Στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων η οποία οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων.

"Συνέβη στο Monterey": Λυδία Φωτοπούλου και Καίτη Κωνσταντίνου σε ένα γλυκόπικρο ντουέτο στο Μικρό Χορν

Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί τις δύο καταξιωμένους ηθοποιούς στο νέο έργο του Άκη Δήμου, όπου η αναζήτηση μιας γυναικείας αγκαλιάς και επικοινωνίας γίνεται η αφορμή για μια συνάντηση που θα αλλάξει τη ζωή των δύο ηρωίδων.

Η αθηνοραματική πλευρά της Αλεξάνδρας Ούστα

Η αγαπημένη ηθοποιός, που αυτή την περίοδο σκηνοθετεί και ερμηνεύει στο θέατρο Vault τη "Λεμονιά", ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή της μητέρας της, μας ξεναγεί σε αγαπημένα στέκια και ξεχωρίζει στιγμές της πολιτιστικής ζωής αυτής της πόλης (και όχι μόνο).

Η Ευτυχία Πρίντζου μάς αποχαιρετά

Το έργο "Ευτυχία Πρίντζου, η επιστροφή", με την Τζίνη Παπαδοπούλου στον επώνυμο ρόλο της της ΕΑΜίτισσας που εκτελέστηκε στον Εμφύλιο, μετρά ακόμη τρεις παραστάσεις στο Αργώ (όπου αναμένουμε μία νέα πρεμιέρα).

Ντάνιελ Μέγιερ: "Ο άνθρωπος είναι πολύ πιο σημαντικός από τις προκαταλήψεις μας"

Ο Αργεντίνος συγγραφέας με έδρα την Βαρκελώνη, που τον απασχολεί πολύ έντονα η κοινωνική αδικία σε όλες τις μορφές της, έδωσε μια συνέντευξη στο "α", με αφορμή την πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το έργο του "Α.Κ.Α. (Also Known As)" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη και ερμηνεία Μιχάλη Πανάδη, και να συζητήσει με το κοινό μετά την παράσταση.

Η "Πεντάμορφη και το Τέρας" έρχεται στον "Ελληνικό Κόσμο" σε μια παράσταση κλασικού μπαλέτου

Ένα λαϊκό παραμύθι-έργο τέχνης από την Εθνική Όπερα και Μπαλέτο του Chid (Σιντ) της Ουκρανίας με τους κορυφαίους σολίστ και το κορ ντε μπαλέ που αποτελείται από 60 συντελεστές.