5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ

Το κάθε ένα έχει το δικό του προφίλ, όμως όλα τους φιλοδοξούν να φέρουν ενώπιόν μας ό,τι πιο φρέσκο, νέα ταλέντα και τάσεις από το χώρο της τέχνης: το θεάτρο, τη μουσική, το χορό ή τα εικαστικά.

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ

Το κάθε ένα έχει το δικό του προφίλ, όμως όλα τους φιλοδοξούν να φέρουν ενώπιόν μας ό,τι πιο φρέσκο, νέα ταλέντα και τάσεις από το χώρο της τέχνης: το θεάτρο, τη μουσική, το χορό ή τα εικαστικά.

Off Off Athens 8

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ - εικόνα 1

Βασικό του στοιχείο είναι η λειτουργία του ως ένα open showcase. Τα νέα θεατρικά σχήματα θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους σε επαγγελματίες του θεατρικού χώρου και να οικοδομήσουν συνεργασίες, ενώ παράλληλα θα έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό στο φουαγιέ και την αυλή του Επί Κολωνώ. Κάθε βραδιά θα παρουσιάζονται παραστάσεις δύο διαφορετικών ομάδων. (28/5-28/6)

8o Arc For Dance

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ - εικόνα 2

Βασικός κορμός του φεστιβάλ παραμένουν οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves, το μεγαλύτερο δίκτυο χορού στην Ευρώπη για νέους ανερχόμενους χορογράφους. Φέτος θα δούμε καταξιωμένους χορογράφους-χορευτές όπως οι Λ. Καπετανέα, Γ. Φρούτσεκ, Τζ. Αργυρίου, Στ. Σιάμου, Ερ. Μαλκότσης, Μ. Καβαλλιεράτου, νεότερους Έλληνες δημιουργούς αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. (Σύγχρονο θέατρο, 27-29/5)

Music in motion

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ - εικόνα 3

Η μουσική δίνει το ρυθμό και η κίνηση ακολουθεί σ’ αυτό το φεστιβάλ που φέρνει κοντά έντεκα χορογράφους με έντεκα μουσικούς σε ισάριθμες παραστάσεις. Η διοργάνωση, που έχουν αναλάβει το Music is Network σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ακροποδητί, θα κλείσει με έναν ανοιχτό αυτοσχεδιασμό όλων των performers με το συγκρότημα PanNik Project να αυτοσχεδιάζει ζωντανά. (Τριανόν, 28-29/5)

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ - εικόνα 4

Έξι παραστάσεις επέλεξε η ομάδα του Eliart για το διαγωνιστικό φεστιβάλ. Το κοινό θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις των νέων ομάδων μαζί με την κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει την καλύτερη. Η βράβευση της επιλεγμένης από τους κριτές παράστασης θα γίνει την Κυριακή 29/5, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα παιχτεί στο θέατρο Eliart. (έως 29/5)

«Τα 12 κουπέ»

5 ανοιξιάτικα φεστιβάλ - εικόνα 5

Πάντα ανήσυχη δημιουργικά, η Τατιάνα Λύγαρη παραδίδει για 6η χρονιά το «Το Τρένο στο Ρουφ» σε νέους δημιουργούς σε μια δια-καλλιτεχνική γιορτή. Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών φιλοξενεί συνολικά 18 ομάδες από νέους ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, χορογράφους, video artists κ.ά., που εμπνέονται από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από το χρόνο 12 κουπέ του New Wagon της αμαξοστοιχίας-θέατρο, δημιουργώντας πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας. (27/5-5/6)

Περισσότερες πληροφορίες

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου-«Φτερά στους νέους δημιουργούς»

  • Φεστιβάλ

Τρ. 24/5 «Γ.Τ.Π.» από την ομάδα NOT One Trick Pony. Τετ. 25/5 «Ο μύθος της κατσίκας» από την ομάδα Σκηνή Κορδόνι. Πέμ. 26/5 «Μην ξεχάσετε το κέρμα» από την ομάδα 2Μ. Παρ. 27/5 « Σώματα» από την ομάδα Ανάφλεξη. Σάβ. 28/5 «Αμοντάριστα πλάνα» από την ομάδα 1:4. Κυρ. 29/5 «Στη γέφυρα» από την ομάδα Follow the white rabbit. Κυρ. 29/5 (10.30 μ.μ.) θα γίνει η βράβευση

6o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών - «Τα 12 κουπέ»

  • Φεστιβάλ

Νέοι ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, performers, σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί, video artists κ.ά., εμπνέονται από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από το χρόνο 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας-θέατρο και δημιουργούν πρωτοποριακά projects.

Off-Off Athens Festival 8

  • Φεστιβάλ

Έλληνες δημιουργοί δοκιμάζονται σε νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς μέσα από τις παραστάσεις τους.

2ο Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού – Music in Motion Festival

  • Φεστιβάλ

Έντεκα συνθέτες συναντούν 11 χορογράφους σε ένα φεστιβάλ με καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ θα κλείσει με έναν ανοιχτό αυτοσχεδιασμό όλων των performers, με (αυτοσχεδιαστική) μουσική υπόκρουση από το σχήμα PanNik Project.

Arc For Dance Festival - «Mosaic»

  • Σύγχρονος Χορός

Ανάμεσα στους χορογράφους που συμμετέχουν είναι οι: Λ. Καπετανέα & J. Frucek, Τζ. Αργυρίου, Eva Recacha κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
23/04/2024

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.