3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα

Ιδιαίτερες πειραματικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα

Ιδιαίτερες πειραματικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

Με αφορμή την Παλαιά Διαθήκη

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 1

Μια ακραία περφόρμανς είναι το «Οστέα Ξηρά Σφόδρα» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Περικλή Μουστάκη, με τον ίδιο, έναν τετραμελή θίασο αλλά κι έναν ταχυδακτυλουργό(!), βασισμένη στο μεγαλειώδες παρηγορητικό όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ, στο οποίο, όπως παραδίδεται στην Παλαιά Διαθήκη, τα ξηρά οστά, τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα, αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή... (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, παίζεται ήδη)

Λένα Κιτσοπούλου στο Παλλάς

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 2

«Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις»: Το έργο της αιρετικής συγγραφέως προβοκάρει ήδη με τον μακροσκελή του τίτλο. Πρωτοανέβηκε πέρυσι στο Θέατρο Τέχνης και τώρα μετακομίζει κι επαναλαμβάνεται στο Παλλάς, με την ίδια και τον Γιάννη Κότσιφα πρωταγωνιστές. (από τις 4/5)

«Ακατάλληλοι» Nova Melancholia

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 3

Βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Ζορζ Μπατάιγ, με ηρωίδα τη Μαρία, η οποία πενθεί τον αγαπημένο της, λίγο πριν αφεθεί και η ίδια στον αιώνιο ύπνο του θανάτου, είναι η περφόρμανς που στήνει η –πάντα ενδιαφέρουσα, δεόντως περιπαικτική όσο και αισθητικά οριακή– ομάδα Nova Melancholia στο πλαίσιο του «Ύπνος Project» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η ακατάλληλη για ανηλίκους περφόρμανς πραγματοποιείται σε ένα παλιό, κενό ισόγειο κατάστημα κοντά στη Στέγη, στη συμβολή των οδών Γαλαξία & Σφιγγός, στον Νέο Κόσμο. (από τις 7/5)

Περισσότερες πληροφορίες

Οστέα Ξηρά Σφόδρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Με αφορμή την προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ κι ένα κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση, ο σκηνοθέτης θέτει ερωτήματα «για μιαν άλλη πραγματικότητα, που εγκαινιάζεται ως δυνατότητα, μέσα από τη μνήμη και την πνευματικότητα του θανάτου»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.