3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα

Ιδιαίτερες πειραματικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα

Ιδιαίτερες πειραματικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

Με αφορμή την Παλαιά Διαθήκη

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 1

Μια ακραία περφόρμανς είναι το «Οστέα Ξηρά Σφόδρα» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Περικλή Μουστάκη, με τον ίδιο, έναν τετραμελή θίασο αλλά κι έναν ταχυδακτυλουργό(!), βασισμένη στο μεγαλειώδες παρηγορητικό όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ, στο οποίο, όπως παραδίδεται στην Παλαιά Διαθήκη, τα ξηρά οστά, τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα, αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή... (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, παίζεται ήδη)

Λένα Κιτσοπούλου στο Παλλάς

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 2

«Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις»: Το έργο της αιρετικής συγγραφέως προβοκάρει ήδη με τον μακροσκελή του τίτλο. Πρωτοανέβηκε πέρυσι στο Θέατρο Τέχνης και τώρα μετακομίζει κι επαναλαμβάνεται στο Παλλάς, με την ίδια και τον Γιάννη Κότσιφα πρωταγωνιστές. (από τις 4/5)

«Ακατάλληλοι» Nova Melancholia

3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα - εικόνα 3

Βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Ζορζ Μπατάιγ, με ηρωίδα τη Μαρία, η οποία πενθεί τον αγαπημένο της, λίγο πριν αφεθεί και η ίδια στον αιώνιο ύπνο του θανάτου, είναι η περφόρμανς που στήνει η –πάντα ενδιαφέρουσα, δεόντως περιπαικτική όσο και αισθητικά οριακή– ομάδα Nova Melancholia στο πλαίσιο του «Ύπνος Project» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η ακατάλληλη για ανηλίκους περφόρμανς πραγματοποιείται σε ένα παλιό, κενό ισόγειο κατάστημα κοντά στη Στέγη, στη συμβολή των οδών Γαλαξία & Σφιγγός, στον Νέο Κόσμο. (από τις 7/5)

Περισσότερες πληροφορίες

Οστέα Ξηρά Σφόδρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Με αφορμή την προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ κι ένα κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση, ο σκηνοθέτης θέτει ερωτήματα «για μιαν άλλη πραγματικότητα, που εγκαινιάζεται ως δυνατότητα, μέσα από τη μνήμη και την πνευματικότητα του θανάτου»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.