Κατανυκτικό θέατρο

Δύο παραστάσεις συντονίζονται με το πνεύμα των ημερών και μας υπόσχονται εαρινή μυσταγωγία.

Κατανυκτικό θέατρο

Δύο παραστάσεις συντονίζονται με το πνεύμα των ημερών και μας υπόσχονται εαρινή μυσταγωγία.

Κατανυκτικό θέατρο - εικόνα 1

«Άσμα ασμάτων – Μια νύχτα κάτω απ’ τα’ αστρα» Κάποιοι λένε ότι μιλά για τον έρωτα προς τον Θεό. Άλλοι διακρίνουν σε αυτό το πρώτο σκίρτημα του ανθρώπινου έρωτα. Όπως και να ’χει, το «τραγούδι των τραγουδιών» του Σολόμωντα φεύγει από τις σελίδες της Αγίας Γραφής και ζωντανεύει από την Όλια Λαζαρίδου και σπουδαστές και αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης (Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο, από 24/4).

Κατανυκτικό θέατρο - εικόνα 2

«Σαρακοστή: από την Κασσάνδρα στη Μαρία» Από τον Όμηρο μέχρι τον Σολωμό, από τη μυθολογία μέχρι τη λαογραφία και από την παραλογή «Του νεκρού αδερφού» μέχρι τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, η παράσταση της Ειρήνης Πολυδώρου είναι μια συρραφή κειμένων για την προσδοκία της άνοιξης, της αναγέννησης και της ανάστασης (Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, μέχρι 22/4).

Περισσότερες πληροφορίες

Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 55 '

Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και συμμετέχει απαγγέλλοντας σ' αυτήν τη δραματοποιημένη παρουσίαση του λυρικού ποιήματος «Άσμα Ασμάτων» στη μετάφραση του Γ. Σεφέρη.

Σαρακοστή, από την Κασσάνδρα στη Μαρία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Συρραφή αρχαίων ύμνων, κειμένων και παραλογών της δημοτικής μας παράδοσης και ποιημάτων του Δ. Σολωμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.