To Εθνικό θέατρο ξανά για τους πρόσφυγες

Με ελεύθερη είσοδο αλλά με την παράκληση οι θεατές να προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες παίζεται η παράσταση «Το ρολόι» του Εθνικού θεάτρου.

To Εθνικό θέατρο ξανά για τους πρόσφυγες

Όσοι θεατές προσέλθουν στον πολυχώρο του «Σχολείου» για να δουν αυτήν την παραγωγή του Εθνικού θεάτρου καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος). Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά και το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι του Πειραιά.

Γιατί το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι» στο θέατρο «Σχολείον» της Πειραιώς 52 στις 22, 23 & 24/4, στις 8 μ.μ. Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη και για την επιτυχημένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας».

Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες, όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αίτια της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού. Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

Ταυτότητα παράστασης Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής - Sui Generis. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής. Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη. Μουσική: Κώστας Γάκης. Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα: Στέφανος Τορτόπογλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή. Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη. Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου. Παίζουν Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας.

Περισσότερες πληροφορίες: 2105288100

Περισσότερες πληροφορίες

Το ρολόι

  • Σκηνική Σύνθεση

Έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη. Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.