2 μετακλήσεις στην Πειραματική του Εθνικού

Το Σύνταγμα τίθεται υπό συζήτηση και ο Άμλετ κάθετε στο ειδώλιο ενός ζωντανού δικαστηρίου…Όλα αυτά θα συμβούν στη Σκηνή –1 της Πειραματικής του Εθνικού Θεάτρου στις παραστάσεις των προσκεκλημένων ξένων πειραματιστών.

2 μετακλήσεις στην Πειραματική του Εθνικού

Το Σύνταγμα τίθεται υπό συζήτηση και ο Άμλετ κάθετε στο ειδώλιο ενός ζωντανού δικαστηρίου…Όλα αυτά θα συμβούν στη Σκηνή –1 της Πειραματικής του Εθνικού Θεάτρου στις παραστάσεις των προσκεκλημένων ξένων πειραματιστών.

Christophe Meierhans

2 μετακλήσεις στην Πειραματική του Εθνικού - εικόνα 1

Ο Ελβετός περφόρμερ, έπειτα από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με συνταγματολόγους και πολιτικούς επιστήμονες, έφτιαξε το δικό του Σύνταγμα, το οποίο βασίζεται στην ιδέα της άμεσης δημοκρατίας και του εξοστρακισμού στην αρχαία Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Some use for your broken clay pots» οι θεατές θα μπορούν να παρεμβαίνουν θέτοντας ερωτήσεις, με στόχο να δημιουργηθεί επί σκηνής ένας εποικοδομητικός διάλογος (7/4).

Yan Duyvendak & Roger Bernat

2 μετακλήσεις στην Πειραματική του Εθνικού - εικόνα 2

Ο Ελβετός περφόρμερ Yan Duyvendak και ο Καταλανός σκηνοθέτης Roger Bernat στο «Please, continue (Hamlet)» στήνουν μια δίκη με αληθινούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους, που θα δικάζουν, θα καταγγέλλουν και θα υπερασπίζονται τον ήρωα, και με ηθοποιούς στους ρόλους του κατηγορούμενου Άμλετ, και των μαρτύρων Οφηλίας και Γερτρούδης. Το κοινό, στο ρόλο των ενόρκων, εκφέρει την τελική κρίση και αποφασίζει κάθε φορά για την τύχη του πρίγκιπα της Δανίας (9-10/4).

Περισσότερες πληροφορίες

Some use for your broken clay pots

  • Performance

Ο Ελβετός περφόρμερ δίνει μια διάλεξη-περφόρμανς, καλώντας το κοινό να φανταστεί μια καινούργια κοινωνία βασισμένη σε νόμους, που θα απορρέουν από ένα νέο Σύνταγμα.

Please, continue (Hamlet)

  • Performance

Ο Άμλετ βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Πολώνιου. Ο Ελβετός περφόρμερ Γιαν Ντάιβεντακ και ο Καταλανός σκηνοθέτης Ρότζερ Μπέρνατ στήνουν κάθε βράδυ μια καινούργια παράσταση-δίκη, μετατρέποντας τον θεατή σε συνεργό και υπεύθυνο για την ετυμηγορία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.