«Ο χορός των 4ων στοιχείων»

Η Φύση γίνεται πεδίο παρατήρησης στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που θα πραγματοποιήσουν η Ελένη Χατζηγεωργίου και η Sara Toscano στο Art Act Area Studio.

«Ο χορός των 4ων στοιχείων»

Η Φύση γίνεται πεδίο παρατήρησης στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που θα πραγματοποιήσουν η Ελένη Χατζηγεωργίου και η Sara Toscano στο Art Act Area Studio.

Ο ρυθμός πρωταρχική δύναμη και κοινός τόπος πηγάζει από την ίδια τη φύση. Σε μια περιήγηση στον κόσμο της φύσης και τα 4 στοιχεία (φωτιά, γη, νερό, αέρας) μέσα από ένα σεμινάριο χορού προτείνουν η Ελένη Χατζηγεωργίου και η Sara Toscano. Το σεμινάριο με τίτλο «Ο χορός των 4ων στοιχείων» συνδυάζει πέντε εντατικά μαθήματα κίνησης, χορού και έκφρασης κατά τα οποία οι ποιότητες των 4 στοιχείων της φύσης αποτελούν τη βάση της σωματικής και βιωματικής δουλειάς, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε σε μια τελική ομαδική χορογραφία, στο θέατρο Άβατον, στο Γκάζι.

«Ο χορός των 4ων στοιχείων» - εικόνα 1

Συνδυάζοντας στοιχεία μέσα από χορούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, την τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης και τον σύγχρονο χορό, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στην κίνηση και τις διαφορετικές δυναμικές και ποιότητες που προκύπτουν από τη δουλειά με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Θα διδαχθούν βήματα, κινήσεις και χορούς και πως όλα αυτά συνδέονται με τις ποιότητες της φωτιάς, του νερού, του αέρα και της γης. Μέσα από τεχνική, μικρές χορογραφίες και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, στόχος είναι να φέρουν τα τέσσερα στοιχεία στην κίνησή τους σε ισορροπία και να ανακαλύψουν ποιο από τα στοιχεία αυτά ταιριάζει περισσότερο στην προσωπική τους κίνηση, την προσωπικότητά τους καθώς και στον τρόπο που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στο Art Act Area Studio ( Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) τα Σάββατα 19 και 26 Μαρτίου, 2, 9 και 16 Απριλίου, ώρα 10.00-13.00. Η τελική παράσταση την Κυριακή 8 Μαΐου θα δώσει σχήμα και μορφή σ’ αυτή την εμπειρία, ενώπιον του κοινό. Για εγγραφή στο σεμινάριο και πληροφορίες: course4elements@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Τάο" του Γιώργου Καφετζόπουλου στο Επί Κολωνώ

Στο θεατρικό ντεμπούτο του συγγραφέα, η κινεζική φιλοσοφία κοντράρεται με το ελληνικό ταμπεραμέντο, σε μια άγρια κωμωδία με φόντο τη φυλακή και τον κόσμο της νύχτας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Ο Πάνος Μουζουράκης "Σκρουτζ" στο ροκ μιούζικαλ του Μεγάρου Μουσικής

Την αγαπημένη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Καρόλου Ντίκενς διασκευάζει ο Χρήστος Σουγάρης με πολυμελή θίασο πρώτης γραμμής και σημαντικούς συντελεστές.

Πρεμιέρα για την "Τρελή του Σαγιό" στο Παλλάς

Σε μια υπερπαραγωγή ανεβάζει ο Πέτρος Ζούλιας το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζιροντού με λαμπερό θίασο.

Γνωρίστε την χορογράφο Πηνελόπη Μωρούτ

Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥ.ΦΑ παρουσιάσει η Πηνελόπη Μωρούτ τη χορογραφική της δουλειά "The Box - That dead space between us", ένα χορευτικό "παιχνίδι" που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού.

Θεατρικές πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 1 έως 7/12 και ξεχωρίζουν.

Ο γάμος

Ο ρεαλισμός και το ντοκουμενταρίστικο ύφος συναγωνίζονται σε αυτήν τη σκηνική απόδοση του σημαντικού νεοελληνικού έργου, που εκθέτει χωρίς ωραιοποιήσεις την κακοποίηση που επιφυλάσσει η οικογένεια και η κοινωνία στα θύματα βιασμού.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Δυνατές στιγμές και δύο κορυφαίες γυναικείες ερμηνείες σε μια αξιοσημείωτη αλλά και άνιση σκηνική ανάγνωση ενός έργου που συναρπάζει ακόμη, κυρίως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας γυναίκας η οποία διεκδικεί με πάθος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.