Πολυμήχανο «Πόρτα»

Το δίδυμο που μας χάρισε το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» συνεργάζεται και πάλι

Πολυμήχανο «Πόρτα»

Το δίδυμο που μας χάρισε το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» συνεργάζεται και πάλι

Πολυμήχανο «Πόρτα» - εικόνα 1

Το δίδυμο που μας χάρισε το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» συνεργάζεται και πάλι: ο Ακύλλας Καραζήσης σκηνοθετεί τον Νίκο Χατζόπουλο στο ελάχιστα παιγμένο έργο «Ο Θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρντ (Πόρτα, από τις 19/3), όπου ένας περιφερόμενος θεατρίνος ανάγεται σε κλόουν αλλά και σε… θεό. Εκτός όμως από τις επτά ακόμη παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής για μικρούς, μεγάλους αλλά και για βρέφη, στο πολυμήχανο θέατρο Πόρτα γίνεται κάτι εξίσου σημαντικό: η πρωτοβουλία «Ένα σακίδιο για το δρόμο», σε συνεργασία με την ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης Παρέα. Όποιος, δηλαδή, επιθυμεί, ετοιμάζει και αφήνει στο θέατρο ένα παιδικό σακίδιο για κάποιο προσφυγόπουλο, βάζοντας μέσα ό,τι μπορεί να του χρειαστεί: από ένα αδιάβροχο μέχρι ένα παιχνιδάκι. Βρείτε την πλήρη λίστα των αντικειμένων

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θεατροποιός

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 130 '

Παραβολή και ταυτόχρονα πνευματώδης παρωδία με κύριο θέμα τους καλλιτέχνες και την ύπαρξη της τέχνης σε έναν κόσμο που την εχθρεύεται

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.