Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο»

Η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται τον ομώνυμο απαιτητικό ρόλο στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο»

Η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται τον ομώνυμο απαιτητικό ρόλο στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο» - εικόνα 1

Η κόρη των πολιτικών Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη και εγγονή των καλλιτεχνών Πέλου και Αλέκας Κατσέλη έκανε ένα γενναίο υποκριτικό ντεμπούτο το 2012, ερμηνεύοντας, στο «Stallerhof» του Φραντς Ξάβερ Κρετς και στη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια έφηβη με νοητικά προβλήματα, η οποία έμενε έγκυος και υποβαλλόταν σε έκτρωση με σαπουνόνερο… Τώρα η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται έναν εξίσου απαιτητικό ρόλο: γίνεται ο/η Ορλάντο, αυτό το μυθιστορηματικό πλάσμα των αέναων μεταμορφώσεων, που διατρέχει τους αιώνες και τις ηπείρους άλλοτε σαν άντρας κι άλλοτε σαν γυναίκα. Όλα αυτά, στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ. (Αγγέλων Βήμα, από τις 7/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Ορλάντο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ερωτοχτυπημένος άνθρωπος ξεκινάει πορεία τεσσάρων αιώνων ως Άγγλος ευγενής του 16ου και την ολοκληρώνει ως χειραφετημένη γυναίκα του 20ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυνατό το ξεκίνημα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού με την "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε"

Χαρά, λύπη, θυμό, ελπίδα…όλα όσα νιώσαμε στην περιπατητική παράσταση "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε" της Μπρικένα Γκίστο, ωραίο δείγμα παράστασης-ντοκουμέντο, που αναψηλαφεί πληγές της πόλης με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
27/11/2022

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.