Βραβευμένη συνάντηση

Η νέα σεζόν έφερε τον Χρήστο Λούλη και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, δυο βραβευμένους ηθοποιούς των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού του «αθηνοράματος», να συμπρωταγωνιστούν στις «Σκοτεινές γλώσσες» του Πόρτα.

Βραβευμένη συνάντηση

Η νέα σεζόν έφερε τον Χρήστο Λούλη και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, δυο βραβευμένους ηθοποιούς των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού του «αθηνοράματος», να συμπρωταγωνιστούν στις «Σκοτεινές γλώσσες» του Πόρτα.

Χρήστος Λούλης

Βραβευμένη συνάντηση - εικόνα 1

Η ΠΟΡΕΙΑ
Απέδειξε ότι η γοητεία δεν είναι το μόνο όπλο για να διακριθείς. Χρειάζεται άσκηση και ταλέντο. Με την αποφοίτηση από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης (1999), έχτισε σε γερές βάσης την καριέρα του συνεργαζόμενος με τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες. Κέρδισε το βραβείο Χορν για το 2002 και φέτος, στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α», το 2ο βραβείο ανδρικού ρόλου για τον «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Στο έργο, η αφήγηση οργανώνεται γύρω από τέσσερα παντρεμένα ζευγάρια και η πλοκή ορίζεται από τη συζυγική κρίση. Ερμηνεύει τους ρόλους των Πιτ, Νιλ και Τζον. Ο τελευταίος είναι ρόλος-κλειδί, καθώς έρχεται αντιμέτωπος και με τον ντετέκτιβ Λεόν, ο οποίος ερευνά την εξαφάνιση της γυναίκας του Βαλερί.

Γιώργος Χρυσοστόμου

Βραβευμένη συνάντηση - εικόνα 2

Η ΠΟΡΕΙΑ
Το ευρύ κοινό τον ανακάλυψε στους τηλεοπτικούς «Singles» (2006) και οι θεατρόφιλοι, έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή του ΚΘΒΕ, στην «Πεντάμορφη και το τέρας» του Πόρτα (2002). Οι συνεργασίες του τόσο με τον Γιάννη Κακλέα όσο και με τον Θωμά Μοσχόπουλο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη θεατρική του εξέλιξη. Το 2014 κέρδισε το Βραβείο Χορν και στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» το 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου για το «Λίλιομ».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ερμηνεύει δύο ρόλους. Ως Νικ, εμπλέκεται στην ιστορία της εξαφανισμένης Βαλερί και στον ρόλο του βίαιου αστυνομικού Λεόν απογειώνει με τη στάση του την αστυνομική ίντριγκα. Αναζητώντας τον δολοφόνο της Βαλερί ξεσκεπάζει τα καλά κρυμμένα μυστικά των άλλων αλλά και τα δικά του.

Περισσότερες πληροφορίες

Σκοτεινές γλώσσες

  • Ψυχολογικό Θρίλερ
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλές ανατροπές και ποιητική ατμόσφαιρα που στηρίζεται στην εξαφάνιση μιας γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.