Παπακωνσταντίνου, Θηβαίος, Ιωάννου (και) τα απογεύματα

Διανύει με φόρα τη δεύτερη πετυχημένη σεζόν της η μουσικοθεατρική παραγωγή-καλλιτεχνική πρόταση «Εννέα και πέντε» και προσθέτει μια επιπλέον απογευματινή παράσταση κάθε Σάββατο.

Παπακωνσταντίνου, Θηβαίος, Ιωάννου (και) τα απογεύματα

«Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live» με αυτόν τον τίτλο, ο Γιώργος Χαρωνίτης έπαιρνε θέση τον Φεβρουάριο του 2015, αποτιμώντας ως ένα εξαίσιο γεγονός τη μουσικοθεατρική παράσταση που παίζεται στο θέατρο Διάνα, με αμείωτη επιτυχία, στη σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, φέρνοντας στη σκηνή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Οδυσσέα Ιωάννου. Πρόζα και τραγούδι ενώνονται αβίαστα σε μια παράσταση-ταξίδι στην Ιστορία και τη μουσική. «Από τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τον Μικρούτσικο, τον Άσιμο, τον Brassens ή ό,τι άλλο πιάνουμε τον νου μας να σιγοσφυρίζει σε μια παράσταση-πραγματική και ουσιώδης ανθολογία με όπλο την ποίηση των τραγουδιών μας και όχημα τη συγκίνηση», κατά τον Χαρωνίτη.

Κατά την εορταστική περίοδο, εκτός από τις καθιερωμένες βραδινές παραστάσεις, το «Εννέα και πέντε» προσθέτει (από τις 26/12) μια επιπλέον απογευματινή, κάθε Σάββατο, στις 6 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

9:05 (εννέα και πέντε)

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Η Ρ. Αντωνοπούλου αντικαθιστά τον Χρ. Θηβαίο στο νέο κύκλο παραστάσεων, που με όχημα την ποίηση των τραγουδιών και τη συγκίνηση αφηγείται το ταξίδι μας στη ζωή, στο όνειρο, στην προσμονή, στην ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυνατό το ξεκίνημα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού με την "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε"

Χαρά, λύπη, θυμό, ελπίδα…όλα όσα νιώσαμε στην περιπατητική παράσταση "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε" της Μπρικένα Γκίστο, ωραίο δείγμα παράστασης-ντοκουμέντο, που αναψηλαφεί πληγές της πόλης με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
27/11/2022

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.