Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη

Η νέα σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη καταθέτει από τις 20 ως τις 31/1/2016 τη δική της πρόταση, ορμώμενη από τη Μισαλλοδοξία (Intolerance), τη μνημειώδη, σπονδυλωτή, βωβή ταινία του D.W. Griffith.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη

Ένα κορίτσι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, η Ιώ Βουλγαράκη καταθέτει από τις 20 ως τις 31/1/2016 τη δική της πρόταση, ορμώμενη από τη Μισαλλοδοξία (Intolerance), τη μνημειώδη, σπονδυλωτή, βωβή ταινία του D.W. Griffith.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη - εικόνα 1
Η Ιω Βουλγαράκη φωτογραφημένη για το περιοδικό της Στέγης (C) Thanos Samaras

Η Ιώ Βουλγαράκη κέρδισε τα βλέμματα με το Japanese look της στη φετινή φωτογράφησης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών αλλά τις εντυπώσεις τις κλέβει πραγματικά με τις σκηνοθετικές επιλογές της. Οι δουλειές της νεαρής Ιώς Βουλγαράκη έχουν μια αύρα κινηματογραφική κι αυτό φάνηκε στην παρθενική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών με τους «Ληστές», το νεανικό αριστούργημα του Γερμανού ρομαντικού Φρίντριχ Σίλερ, το οποίο έχει πάνω από τριάντα χρόνια να παρουσιαστεί στην Ελλάδα.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη - εικόνα 2

Φαίνεται όμως ότι της αρέσουν τα δύσκολα γι’ αυτό επανέρχεται τον Ιανουάριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (20-31/1) με μια βωβή παράσταση βασισμένη στη θρυλική ταινία του Ντέιβιντ Γουόρκ Γκρίφιθ «Μισαλλοδοξία» που καθόρισε την κινηματογραφική πρωτοπορία στις αρχές του 20ού αιώνα. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γάλλος, ο Αργύρης Ξάφης, η Εύη Σαουλίδου και ο Νίκος Χατζόπουλου. Το επόμενο θεατρικό της βήμα θα το κάνει μετά το Πάσχα, διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας το «Ορλάντο» της Bιρτζίνια Γουλφ στο Skrow.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη - εικόνα 3

«Η συνύπαρξη των ανθρώπων στη Γη μεταφέρεται σαν ένας εμφύλιος διαρκείας» επισημαίνει για την παράσταση η Ιώ Βουλγαράκη. Ένας δεκαμελής θίασος (Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Στέλιος Ιακωβίδης, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αργύρης Ξάφης, Σωκράτης Πατσίκας, Εύη Σαουλίδου, Ναταλία Τσαλίκη, Νίκος Χατζόπουλος) και ένα κουαρτέτο, σε πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, συμπράττουν μαζί της σε αυτό το θέαμα πολιτικής, κοινωνικής και υπαρξιακής αυτογνωσίας που θέτει το ερώτημα: «“Εμείς” ή οι “άλλοι” πάντα. Μα γιατί “πάντα”;».

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη - εικόνα 4

Στη δική της Μισαλλοδοξία, η Ιώ Βουλγαράκη δραματοποιεί μόνο την τελευταία από τις τέσσερις ιστορίες της ταινίας, στην οποία ένας αθώος καταδικάζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ, με φόντο τον άγριο καπιταλισμό και πουριτανισμό της Αμερικής του 1914-15, και συνθέτει με σημερινούς θεατρικούς όρους ένα βωβό μουσικοθεατρικό έπος γύρω από το δίπολο «αδιαλλαξία Vs αλληλεγγύη». Πλούσιοι και φτωχοί, ερωτευμένοι και γεμάτοι μίσος, αγνοί και δολοπλόκοι. Πόσο έχουν, άραγε, αλλάξει οι άνθρωποι από το 1916; Η παράσταση επιδιώκει να εικονογραφήσει μια ποιητική, ψυχική λειτουργία της άγριας αλήθειας που υποστήριζε ο Κάφκα, πως «ο δρόμος προς τον πλησίον είναι πολύ μακρύς».

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μισαλλοδοξία» που ανεβαίνει στη Στέγη - εικόνα 5

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 – 18 – 28 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 20 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
EARLY BIRD ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ από 30 ΝΟΕ έως 22 ΔΕΚ:13 – 20 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
• ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen

Περισσότερες πληροφορίες

Μισαλλοδοξία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μια βωβή παράσταση βασισμένη στη θρυλική ταινία του Ντέιβιντ Γουόρκ Γκρίφιθ που καθόρισε την κινηματογραφική πρωτοπορία στις αρχές του 20ού αιώνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.