Μια παράσταση με απήχηση σε όλες τις ηλικίες

Σε μια εποχή που ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, το «Μια γιορτή στου Νουριάν» διακηρύσσει την πολιτισμική συμφιλίωση.

Μια παράσταση με απήχηση σε όλες τις ηλικίες

Διαπαιδαγωγεί, εμψυχώνει και κερδίζει μικρούς και μεγάλους θεατές με την αμεσότητα, το χιούμορ και τα νοήματα του το έργο «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Φόλκερ Λούντβιγκ. Θέμα του είναι η πολιτισμική συμφιλίωση, γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου - δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου «Ο Μορμόλης» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες! Η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” μας το σύστησε, το 2011, κι από τότε η η παράσταση τους παίζεται κάθε χρόνο. Οι δυο σκηνοθέτες της παράστασης, ο Βασίλη Κουκαλάνι και ο Παντελής Δεντάκης μας παρέδωσαν μια από τις πιο σκεπτόμενες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό θέατρο. Τόσο λόγω της θεματολογίας, της «φιλελεύθερης» σκηνοθεσίας αλλά περισσότερο για «κάτι» που δεν διδάσκεται: για το πάθος, τη θέρμη και τη σφοδρή επιθυμία των σκηνοθετών και των πρωταγωνιστών να μας μεταγγίσουν τον προβληματισμό τους πάνω σε ένα κοινωνικό φαινόμενο και το στοχασμό τους για τις σχέσεις σε μια πολυπολιτισµική κοινωνία. Το «Μια γιορτή στου Νουριάν» θα παίζεται από τις 6/12 κάθε Κυριακή, για 9 επετειακές παραστάσεις, αμέσως μετά το «Είστε και φαίνεστε», την καινούργια παράσταση της Συντεχνίας στο Σύγχρονο Θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια γιορτή στου Νουριάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Έργο με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Παράταση για το "Σπιρτόκουτο-The Musical" στη Στέγη

Η παράσταση "Σπιρτόκουτο The Musical" βασισμένη στη θρυλική ταινία "Σπιρτόκουτο" του Γιάννη Οικονομίδη. δεν είναι ένα συνηθισμένο μιούζικαλ. Είναι ένα πολλαπλό στοίχημα που πέτυχε και συνεχίζει στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Ξεκινά η ερευνητική "Αντιγόνη" του Χάρη Φραγκούλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Φραγκούλης μας καλεί σε μια μη κλασική ανάγνωση της "Αντιγόνης" αποτέλεσμα πολύμηνης δουλειάς μιας19μελούς υποκριτικής ομάδας σε κλειστό χώρο.

Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 8 έως 14 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

Σπουδαίοι φιλόσοφοι και η κοινωνική θέση της γυναίκας στο επίκεντρο δύο χορευτικών ραντεβού

Πρεμιέρα για την παράσταση της Μαρίας Κολιοπούλου σε νέο χώρο στην Κυψέλη και της Εύης Δημητρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Το κουκλόσπιτο

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί και μεταφράζει το ιψενικό έργο ως μια ιστορία του σήμερα, εστιάζοντας στην ψευδαίσθηση μιας συζυγικής και οικογενειακής θαλπωρής που θρυμματίζεται βίαια.

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.