Δείτε σε avant premiere

Τρεις ολοκαίνουργιες παραστάσεις σηκώνουν αυλαία και κάνουν εκκίνηση με τους αναγνώστες του «α».

Δείτε σε avant premiere

Τρεις ολοκαίνουργιες παραστάσεις σηκώνουν αυλαία και κάνουν εκκίνηση με τους αναγνώστες του «α».

Τα δεκανίκια Ή πώς ξέμαθα να περπατώ

Δείτε σε avant premiere - εικόνα 1

Με τα όρια του ανθρώπινου σώματος καταπιάνεται η θεατρική μεταφορά ενός λαϊκού μύθου από την Ινδία που επιχειρούν οι Art Vouveau. Στην αλληγορική ιστορία, ένας βασιλιάς υποχρεώνει τους υπηκόους του να περπατούν με δεκανίκια. Όταν πεθαίνει, οι πολίτες προσπαθούν να θυμηθούν ξανά όσα έχουν ξεχάσει με τη βία (Olvio).

Συγγνώμη

Δείτε σε avant premiere - εικόνα 2

Πόσο εύκολο είναι να δικαιολογήσεις ένα αναίτιο έγκλημα που έχει διαπράξει το παιδί σου; Αιχμηρό και τρυφερό, το έργο της Μάρτα Μπουτσάκα ντοκουμεντάρει τη σκληρή πραγματικότητα. Στην πανελλαδική πρώτη παρουσίαση του, ο Τ. Τζαμαργιάς σκηνοθετεί και στήνει μια παράσταση με κινηματογραφική δομή και οξύτητα. Πρωταγωνιστούν οι Ά. Ανδριανού, Λ. Κακούρης κ.ά. (Σταθμός).

Limbo

Δείτε σε avant premiere - εικόνα 3

Η Φένια Παπαδόδημα αξίζει την προσοχή σας. Μπορεί την ίδια στιγμή να είναι εξαιρετική ηθοποιός, τραγουδίστρια και συγγραφέας. Αν δεν τη γνωρίζετε, δείτε τη στη σόλο θεατρική περφόρμανς στην οποία ερμηνεύει μια ηθοποιό σε φάση αυτοκαταστροφής. Σε έναν ουδέτερο χωροχρόνο, κάνει τον απολογισμό της και συνειδητοποιεί πως τόσα χρόνια σπαταλήθηκε σε καταστάσεις τοξικές και το χειρότερο... ανύπαρκτες (Faust).

Περισσότερες πληροφορίες

Limbo

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Μια ηθοποιός, στα όρια της αυτοκαταστροφής, εγκαταλείπει το σπίτι της, μένει σε ξενοδοχεία της Ομόνοιας, παλεύει με την αλαζονεία η οποία την έθρεψε σε όλη της τη ζωή και συνειδητοποιεί πως πρέπει να εγκαταλείψει το φαντασιακό εαυτό της.

Συγγνώμη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Έργο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που σχολιάζει τη βία της εικόνας και πώς αυτή διαμορφώνει τον ψυχισμό των νέων.

Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ

  • Θέατρο της Σιωπής
  • Διάρκεια: 75 '

Έξι ηθοποιοί κι ένας μουσικός αφηγούνται ένα ινδικό κωμικό παραμύθι χωρίς τη χρήση του λόγου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γνωρίστε την χορογράφο Πηνελόπη Μωρούτ

Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥ.ΦΑ παρουσιάσει η Πηνελόπη Μωρούτ τη χορογραφική της δουλειά "The Box - That dead space between us", ένα χορευτικό "παιχνίδι" που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 1 έως 7/12 και ξεχωρίζουν.

Ο γάμος

Ο ρεαλισμός και το ντοκουμενταρίστικο ύφος συναγωνίζονται σε αυτήν τη σκηνική απόδοση του σημαντικού νεοελληνικού έργου, που εκθέτει χωρίς ωραιοποιήσεις την κακοποίηση που επιφυλάσσει η οικογένεια και η κοινωνία στα θύματα βιασμού.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Δυνατές στιγμές και δύο κορυφαίες γυναικείες ερμηνείες σε μια αξιοσημείωτη αλλά και άνιση σκηνική ανάγνωση ενός έργου που συναρπάζει ακόμη, κυρίως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας γυναίκας η οποία διεκδικεί με πάθος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ δε λες ποτέ στη ζωή και προχωράς ρισκάροντας"

Το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία έλαβε ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης με το "Ρίσκο" της Δήμητρας Παπαδήμα στο Olvio κι αυτό έγινε η αφετηρία για μια όμορφη συζήτηση.

O "Παιχνιδοποιός" παίρνει παράταση λόγω επιτυχίας

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ "Παιχνιδοποιός" του Γκάρντνερ ΜακΚέυ, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη συνεχίζει με επιτυχία στο Μικρό Γκλόρια.

Η "Μελωδία της ευτυχίας" επιστρέφει τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα η Θέμις Μαρσέλου ανεβάζει ξανά ανανεωμένο το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών με την Νάντια Κοντογεώργη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.