Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

Με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της καριέρας της επιστρέφει η Νένα Μεντή και με μια μελαγχολική σονάτα κάνει την είσοδο της στο Οδού Κυκλάδων η Μαρία Μαγκανάρη.

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

Με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της καριέρας της επιστρέφει η Νένα Μεντή και με μια μελαγχολική σονάτα κάνει την είσοδο της στο Οδού Κυκλάδων η Μαρία Μαγκανάρη.

Φθινοπωρινή σονάτα

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 1

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν καταγράφει με μοναδικό τρόπο τη συνάντηση της εγωκεντρικής, διεθνούς φήμης πιανίστα Σαρλότ (Μαρία Κεχαγιόγλου) με την κόρη της Έβα (Ανθή Ευστρατιάδου), η οποία ζει φροντίζοντας την ανάπηρη αδελφή της. Με αμεσότητα που δεν κραυγάζει, αναδεικνύονται οι προβληματικές σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά και ταυτόχρονα η υπαρξιακή ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ τους. Λαμπρή σκηνοθέτις η Μαρία Μαγκανάρη, ευχόμαστε να αφαιρέσει τις μουντές αποχρώσεις του έργου και να μεταδώσει πάθη και συγκινήσεις στον θεατή (Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»).

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 2

Είναι ο συγκλονιστικότερος μονόλογος που έχει ερμηνεύσει στην πολυετή καριέρα της η Νένα Μεντή (το κοινό του «α» τίμησε την παράσταση με τέσσερις διακρίσεις στα Θεατρικά Βραβεία του 2008). Με αφετηρία βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα) και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, έφτιαξε έναν σπουδαίο ρόλο, πατώντας σε αναμνήσεις από τη ζωή της μεγάλης στιχουργού. Με τον ίδιο τσαμπουκά που η Παπαγιαννοπούλου στεκόταν απέναντι στη ζωή, στέκεται και η Μεντή στη σκηνή, χωρίς να φοβάται τη μετωπική σύγκρουση με το συναίσθημα (Χώρα).

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» γίνεται η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Ν. Μεντή.

Φθινοπωρινή σονάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Ακολουθώντας την αρχική ιδέα του Μπέργκμαν για την απλούστερη δυνατή φόρμα, μεταφέρεται στο θέατρο το ομώνυμο κινηματογραφικό αριστούργημα που αφηγείται τη συνάντηση μιας μητέρας και μιας κόρης στη σκιά του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.